húsvéti csomag
Fotó: Facebook/VIRTU Restaurant

A VIRTU Restaurantban kell keresnünk az idei év legkülönlegesebb húsvéti kosarát

Húsvéti sonka, ahogyan nagyszüleink főzték és füstölték. Jöhet?


Lendvai Leventeszámára a húsvét mindig nagyon fontos volt: gyerekkora óta feszülten készül erre az időszakra, így nem meglepő, hogy a VIRTU Restaurant séfjeként is valami külünlegességgel készül.

Ez is érdekelhet: Húsvét a világ körül: ezt eszik az Egyesült Államokban

VIRTU Restaurant

VIRTU Restaurant

Fotó: VIRTU Restaurant

Édesapja hentesüzletéből származó, családi recept alapján füstölt és főtt sonkát kínál majd vendégeinek az ünnepi időszakra más ínyencségek mellett, a hagyomány jegyében – olvasható a Vince cikkében.

A konyha világa úgy jött, hogy édesapám sok helyre szállított húst, én meg mentem vele. Nálunk apukám minden évben négy vagy öt disznót vágott, amit fülétől a farkáig feldolgoztunk. Nálunk sosem került dobozos, vákuumcsomagolt hús az asztalra. A nyári szünetek nagy részét is a hentes üzletben töltöttük, segítettünk zacskózni, ha kellett

– idézi fel emlékeit a séf.

Lendvai Levente, a VIRTU Rstaurant s\u00e9fje

Lendvai Levente, a VIRTU Restaurant séfje

Fotó: VIRTU Restaurant

Keresztapám és édesanyám anyukája vonalán vidéken a mai napig a kertben 150 nyúl, körülbelül 100 csirke, kacsa, galamb, néha kecske és disznó is szokott lenni. Mindez nagyban tágította a látókörömet gyerekként, sőt, a mai napig is azt teszi. Nálunk a húsvéti időszak otthon az, amikor frissen a füstről lejön a sonka, és akkor azt fel tudjuk szeletelni, és még nyersen meg tudjuk enni

– tette hozzá Lendvai.

Ezt is nézd meg! Húsvét a világ körül: ezt eszik Franciaországban

A 28. emeleti húsvéti sonka

A MOL Campus 28. emeletén megnyílt étterem fiatal séfje nem csupán a sonkakészítés kapcsán ragaszkodik felmenői bevett szokásaihoz. A koronavírus-világjárvány alatt idős emberekkel vette fel a kapcsolatot, akiktől értékes recepteket gyűjtött össze. Célja az volt, hogy egy adott élmény vagy egy adott gondolat visszatükröződjön majd későbbiekben az ételeiben úgy, hogy mindeközben már modern konyhatechnológiát használ.

Az ízvilágában családi örökséget hordozó húsvéti kosár most bárki számára megrendelhető. A csomagban találunk még almás-tormát, kacsa rillette-et és csokoládét is. Mindezt borral vagy pezsgővel lehet – egy még kerekebb élmény kedvéért – kiegészíteni.

A kosarakat a info@virturestaurant.com e-mail címen rendelhetjük meg. A csomagok pedig március 29-30-án – azaz nagypénteken és másnap – vehetők át személyesen az étteremben.

További információkat erre a linkre kattintva ismerhetnek meg érdeklődők.

A figyelmetekbe ajánljuk