kukorica

Yellowmeal – Írországon kívül kevésbé ismert étel, pedig valójában megérdemelné a figyelmet. És nem csak azért, mert egyszerű elkészíteni.


Története

Az 1845 és 1849 között pusztító ír éhínség egyik fő forrása az a gombás betegség volt, amely az ír burgonyát szinte teljesen felszámolta. Az országból rengetegen kivándoroltak, akik azonban a szigetországban maradtak újabb nehézséggel találták szemben magukat: mivel lehetne helyettesíteni az alapvetően burgonyaközpontú ír gasztronómiát?

Ezt is olvasd el! 3 + 1 tipp, hogy tökéletesre süljön a házi kenyér

A megoldást a kukorica jelentette, amely azóta népszerű alapanyag az országban, főleg a kenyerek tekintetében.

A Vince cikke szerint az ír kukoricakenyér egy hagyományos zabkenyérhez hasonlító recept alapján készül el.

Ez is érdekelhet: Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel kenyeret

Hozzávalók

  • 110 gramm yellowmeal (kukoricaliszt vagy kukoricadara);
  • 1 evőkanál só;
  • 1/4 evőkanál szódabikarbóna;
  • 175 mililiter író;
  • 1 nagy kanál vaj.

Elkészítés

Elsőként keverjük össze a yellowmealt, a sót és a szódabikarbónát egy tálban, majd az írót is adjuk hozzá. Egy kanál segítségével dolgozzuk össze a masszát. Ez tartson legalább 5 percig a csomómentesség érdekében.

Állítsuk a tűzhelyet közepes erősségű fokozatra. Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, majd öntsük hozzá a keverékünket. Ezt nagyjából 4-5 percig süssük. Akkor tudjuk, hogy már megsült, amikor apró buborékok megjelennek a tetjén. Végül fordítsuk meg, és süssük még nagyjából 3 percig.

A figyelmetekbe ajánljuk