krumplisaláta
Shutterstock

5 hozzávaló a krumplisalátához, ami jobb, mint a majónéz

Grillezéseken, születésnapokon, bármilyen családi, baráti összejövetelen közkedvelt köret a krumplisaláta. A krumpli mellett a majonézt vesszük a másik fő összetevőnek, de mi lenne, ha mondanánk öt másik alapanyagot, amely ugyanúgy, vagy még jobban is passzol a burgonyához?


A krumpli amellett, hogy könnyen beszerezhető, remekül párosítható több ízzel is. Az alábbiakban pár olyan alapanyagot mutatunk, amivel a The Daily Meal szerint is érdemes megbolondítani a megszokott burgonyasalátánkat!

Savanyúságlé, uborka

Uborka

Fotó: Shutterstock

Hogyha a saláta íze gyengének érződik, már néhány kanálnyi savanyúságlé is elegendő ízt adhat. Emellett a savanyú uborkának a ropogóssága is kiváló kiegészítő lehet. Vigyázzunk, hogy ne adjunk azért túl sokat hozzá, különben sok nedvességet kaphat, amitől rossz állagúvá válhat a saláta.

Ezt is nézd meg! Íme néhány isteni saláta recept, amit mindenképp ki kell próbálnod!

Sült szalonna, bacon

Bacon s\u00fct\u00e9se serpeny\u0151ben

Fotó: Michelle/Unsplash

Van olyan dolog, amit a szalonna nem tud feljavítani? Ha oda vagyunk a sült szalonna ropogósságáért, akkor ez kötelező hozzávaló lesz a burgonyasaláta receptjénél is. Miután a csíkok serpenyőben megpirultak, hagyjuk őket papírtörlőn kihűlni, majd vágjuk őket falatnyi darabokra. Hasznos tipp, hogy a szalonnát közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá, hogy minél tovább megtartsa ropogósságat.

Zeller

Zeller

Fotó: Shutterstock

A zeller általában egyike azoknak az ízeknek, amelyeket az emberek vagy szeretnek vagy utálnak, hasonlóan a spárgához és a korianderhez. Amennyiben szeretjük, alaposan öblítsük le a szárakat, aprítsuk fel őket finomra. Hozzáadásával roppanós textúrát is adunk a salátánknak.

Ez is érdekes lehet számodra: Egy meglepő összetevő, amit kihagysz a salátádból, pedig nem kellene

Főtt tojás

F\u0151tt toj\u00e1s

Fotó: Alexander Belov/Unsplash

A tengerentúlon, az Egyesült Államokban a főtt tojás egy klasszikus összetevője a krumplisalátának. A kiegészítés igaz, hogy talán egy kicsit több előkészítési időt igényel, de már a rakott krumpliból is tudhatjuk, hogy a burgonya és a tojás remek párost tud alkotni.

Friss fűszernövények, például kapor

Friss kapor

Fotó: Nikolett Emmert/Unsplash

Ez a fűszernövény egy másik módja a burgonya enyhe ízének javítására. A hazánkban hagyományos krumplisaláta-alapanyag, a lilahagyma mellett kiegészítőképp a kapor fanyar ízével képes felébreszteni az ízlelőbimbókat, és biztosan maradandó ízhatást érünk el vele.

Ráadásul a friss kapor színpompát kölcsönöz, akár belekeverve, akár díszítésként adjuk hozzá. A szárított kapor is működhet az ízesítés szempontjából.

A figyelmetekbe ajánljuk