Grillezéseken, születésnapokon, bármilyen családi, baráti összejövetelen közkedvelt köret a krumplisaláta. A krumpli mellett a majonézt vesszük a másik fő összetevőnek, de mi lenne, ha mondanánk öt másik alapanyagot, amely ugyanúgy, vagy még jobban is passzol a burgonyához?
A krumpli amellett, hogy könnyen beszerezhető, remekül párosítható több ízzel is. Az alábbiakban pár olyan alapanyagot mutatunk, amivel a The Daily Meal szerint is érdemes megbolondítani a megszokott burgonyasalátánkat!
Savanyúságlé, uborka
Fotó: Shutterstock
Hogyha a saláta íze gyengének érződik, már néhány kanálnyi savanyúságlé is elegendő ízt adhat. Emellett a savanyú uborkának a ropogóssága is kiváló kiegészítő lehet. Vigyázzunk, hogy ne adjunk azért túl sokat hozzá, különben sok nedvességet kaphat, amitől rossz állagúvá válhat a saláta.
Ezt is nézd meg! Íme néhány isteni saláta recept, amit mindenképp ki kell próbálnod!
Sült szalonna, bacon
Fotó: Michelle/Unsplash
Van olyan dolog, amit a szalonna nem tud feljavítani? Ha oda vagyunk a sült szalonna ropogósságáért, akkor ez kötelező hozzávaló lesz a burgonyasaláta receptjénél is. Miután a csíkok serpenyőben megpirultak, hagyjuk őket papírtörlőn kihűlni, majd vágjuk őket falatnyi darabokra. Hasznos tipp, hogy a szalonnát közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá, hogy minél tovább megtartsa ropogósságat.
Zeller
Fotó: Shutterstock
A zeller általában egyike azoknak az ízeknek, amelyeket az emberek vagy szeretnek vagy utálnak, hasonlóan a spárgához és a korianderhez. Amennyiben szeretjük, alaposan öblítsük le a szárakat, aprítsuk fel őket finomra. Hozzáadásával roppanós textúrát is adunk a salátánknak.
Ez is érdekes lehet számodra: Egy meglepő összetevő, amit kihagysz a salátádból, pedig nem kellene
Főtt tojás
Fotó: Alexander Belov/Unsplash
A tengerentúlon, az Egyesült Államokban a főtt tojás egy klasszikus összetevője a krumplisalátának. A kiegészítés igaz, hogy talán egy kicsit több előkészítési időt igényel, de már a rakott krumpliból is tudhatjuk, hogy a burgonya és a tojás remek párost tud alkotni.
Friss fűszernövények, például kapor
Fotó: Nikolett Emmert/Unsplash
Ez a fűszernövény egy másik módja a burgonya enyhe ízének javítására. A hazánkban hagyományos krumplisaláta-alapanyag, a lilahagyma mellett kiegészítőképp a kapor fanyar ízével képes felébreszteni az ízlelőbimbókat, és biztosan maradandó ízhatást érünk el vele.
Ráadásul a friss kapor színpompát kölcsönöz, akár belekeverve, akár díszítésként adjuk hozzá. A szárított kapor is működhet az ízesítés szempontjából.