A krémes, zsenge burgonyából végtelen sokféleképpen készíthetünk friss, ízletes salátát. Ez a fanyar görög citromos változat pedig tökéletes a nyári kerti partikra.
Hozzávalók:
- 90 dkg kis Yukon gold burgonya (átmérője nem nagyobb, mint 2 centiméter)
- 1 evőkanál plusz 1/2 teáskanál kóser só, elosztva
- 3 közepes méretű újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy citrom
- 8 cl extra szűz olívaolaj
- 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 kis csokor friss oregánó
- 1 kis csokor friss kapor
- 85 g feta sajt
Ez is érdekelhet:100 éve maradékból született, ma a világ leghíresebb salátája
Elkészítése
Tegyük a burgonyát és 1 evőkanál kóser sót egy nagy lábasba. Adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy 2-3 centire ellepje, majd forraljuk fel magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot közepesre, és főzzük addig, amíg a burgonya átfő, és késsel könnyen átszúrható, 10-12 percig.
. Eközben készítsük el a következőket, és mindegyik tésztát tegyük ugyanabba a nagy tálba. Vékonyan szeleteljünk fel 3 közepes méretű újhagymát és daráljunk fel 1 gerezd fokhagymát. Facsarjunk le egy nagy citromot, amíg 6 cl levet nem kapunk. Adjuk hozzá az extra szűz olívaolajat, a maradék kóser sót és fekete borsot, majd keverjük őket össze.
Olvasd el ezt is! Ropogós coleslaw-t szeretnél? Használd ezt a trükköt!
Aprítsuk finomra a friss oregánó és kapor leveleit. Morzsoljuk össze a feta sajtot. Amikor pedig a burgonya elkészült, csepegtessük le. Öblítsük le hideg víz alatt, amíg a burgonya elég hideg lesz ahhoz, hogy nem égeti meg a kezünket.
Vágjuk félbe a burgonyát (vagy negyedeljük, ha nagy), és tegyük át egy tálba. Adjuk hozzá az oregánót, a kaprot és a fetát, és óvatosan forgassuk össze. Hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.