Szeretnél gyorsan végezni a krumplipucolással, de mindig szenvedős a folyamat? Pedig van megoldás.
A burgonya az egyik legsokoldalúbban elkészíthető élelmiszer, elég ha a sültkrumplira, a főtt krumplira vagy éppen a krumplipürére gondolunk. Ám mindegyikben közös, hogy elkészítésükhöz először meg kell pucolni a krumplikat. A Vince magazinnak van erre egy jó módszere.
Ez is érdekelhet: Nem is nehéz Michelin-csillagos köretet készíteni a krumpliból
A TikTokon terjedt el egy ügyes konyhai hack, amit a &Jenniabs3 nevű felhasználó osztott meg. Talán még te sem hallottál erről a technikáról.
Te is fentről lefelé tartó mozdulatokkal hámoztad eddig a krumplit? Akkor előfordulhat, hogy téged is idegesített, hogy a krumplihámozó fém része ide-oda mozog közben. Pedig emögött nem gyártási hiba áll, sőt.
Ha tovább olvasnál: Pár csepp ecet, és csoda történik a krumplival
@jenniabs3 Did you know? #kitchengadgets ♬ original sound - Jenni-abs
A hámozó azért is mozog, mert valójában nem kellene azt felemelnünk pucolás közben a terményről, hanem a fentről lefele irányuló mozdulatok helyett oda-vissza, felemelés nélkül kellene mozgatnunk az eszközt a burgonya felszínén.
Persze a technika hatásosságához nem mindegy a krumpli formája sem. Mindenesetre ezzel a módszerrel valószínűleg jóval meggyorsítjuk a hámozás folyamatát.
Gyorsaság ide vagy oda, néhány kommentelő kiemelte, ezzel az eljárással könnyen megvághatjuk magunkat, tehát először érdemes inkább lassabb tempóban kipróbálnunk az új trükköt.