Szívesen majszolnál valamit a reggeli kávéd mellé? Bár a sietős hétköznapokban erre nem mindenkinek van ideje, a hétvégén érdemes lehet kipróbálni ezt a pofonegyszerű receptet, amivel tökéletes süteményt készíthetünk a forró ital mellé.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál fehér cukor
- 1/4 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1/2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
- 1 1/2 evőkanál tetszés szerinti tej
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- vaj vagy olaj a kenéshez
Ez is érdekelhet: Készíts te is házilag kefirből édességet!
Elkészítése:
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, egy kanál fehér cukrot, a sütőport és a csipetnyi sót. Ezután adjuk hozzá a vaníliakivonatot, az olvasztott vajat és a tejet, majd ezt is jól keverjük össze. Folytassuk a tészta keverését, amíg a hozzávalók egyenletesen összeállnak, és a keverék kissé ragadós nem lesz.
Kanalazzuk a tésztát a kizsírozott tálba, majd egyenletesen oszlassuk el. Egy másik edényben keverjük össze a másik kanál cukrot és az őrölt fahéjat. Szórjuk cukros-fahéjas keverékét a tészta tetejére. Illetve akár még olvasztott vajat is csorgathatunk rá.
Olvasd el ezt is!Pár perc alatt isteni desszert? Készíts te is bögrés sütit!
Süssük körülbelül 15 percig 180 fokon, ha pedig a fogpiszkálónkra nem ragad rá a tészta, akkor kész is.
A receptet feldobhatjuk egy kis eperrel vagy áfonyával, de akár csokidarabkákat is dobálhatunk a tetejére.