3 kevésbé ismert koffeines ital, ha nem iszunk kávét
Shutterstock

3 kevésbé ismert koffeines ital, ha nem iszunk kávét

A reggeli kávé helyett sokaknál a fekete és a zöld tea helyettesíti a koffeinszükségletet, de ezen felül még számos különlegesség közül választhatunk, ha felfrissítenénk magunkat.


A Vince gyűjtötte össze a Life Hacker cikke alapján azokat az italokat, amelyek valamilyen szempontból képesek helyettesíteni a kávét. Ezek közül is van néhány izgalmas, kevésbé ismert frissítő is. Ezeket mutatjuk.

Yerba mate

Shutterstock

Az emberek Dél- és Közép-Amerikában már régóta fogyasztják az Ilex paraguariensis fa leveleiből főzött teát. Az Egyesült Államokban csak az elmúlt 15 évben lett igazán népszerű.

A hívei szerint a yerbától kapott koffeinlöket sokkal „barátságosabb”, mint kávé koffeinje, miközben ugyanolyan hatásos. További előnye, hogy gazdag antioxidánsokban. A yerba mate csészénként körülbelül 80 milligramm koffeint tartalmaz.

Yaupon tea

Shutterstock

A magyalfa leveléből készített főzet szintén az amerikai őslakosok nagy kedvence volt, már az európai gyarmatosítók megérkezése előtt is. Csészénként körülbelül 60 milligramm koffeint tartalmaz, emellett teobromint és különböző más antioxidánsokat is.

Olvasd el ezt is: Kávé a fekete teával szemben – melyik egészségesebb?

Matcha

Shutterstock

A matcha tea egyre népszerűbb ital köszönhetően a fiatal influencereknek. Ugyanazokból a növényekből készül, mint a zöld tea, az elkészítés módja azonban különbözik. A matchához a szárított tealeveleket finom porrá őrlik, majd vízzel keverik össze.

A zöld ital elegendő energiát ad, hiszen koffeint tartalmaz, illetve antioxidánsokat, polifenolokat, L-theanint. Az elmondottak miatt számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk