töltött burgonyakrokett
Fotó: Shutterstock

Illusztráció.

Ezzel a burgonyakrokettel könnyedén felhasználhatod a maradék húsvéti sonkát

A nagy családi étkezések – főleg, ha azok valamilyen ünnephez kötődnek – egyik legnagyobb problémája a maradék. Egy részüket ugyan el lehet osztogatni, de mi legyen azzal a mennyiséggel, ami már harmadik napja a hűtőben pihen, és senkinek nem kell? Akár újra is hasznosíthatjuk. A megmaradt húsvéti sonkából például tökéletes töltött krokett készülhet. Recept következik.



Az egyszerű burgonyakrokett már eleve tökéletes példája a „maradékmentő” ételeknek, hiszen az alapját is (általában) a megmaradt burgonyapüré adja. Ha ezt megtöltjük húsvéti sonkával és egy kis sajttal, az asztalra szinte egy teljesen új étel kerül, amit mindenki szeretettel fogyaszt majd el.

Ez is tetszeni fog! Mindenki imádja az olasz lepénykenyeret – így készíts otthon könnyedén focacciát!

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 400 gramm burgonyapüré;
  • 150 gramm megmaradt húsvéti sonka (felkockázva);
  • 80 gramm reszelt trappista sajt;
  • 80 gramm liszt;
  • 150 gramm zsemlemorzsa;
  • 1 darab L-es tojás
  • igény szerint só és bors.

Elkészítés: 

A burgonyapüréből vegyünk ki két evőkanálnyi mennyiséget, majd azt a tenyerünkön lapítsuk ki. Erre jöhet rá egy mokkáskanálnyi sonka, illetve ugyanennyi sajt, végül pedig krokettet formázunk – arra ügyeljünk, hogy a végeket megfelelően zárjuk le, így sütés során a sajt nem folyik majd ki belőle.

A panírozást a már jól ismert módon – de duplán – végezzük el: a liszttel kezdjük, azt követi a tojás, majd ismétlünk, és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Végül forró olajban, oldalanként maximum 2 percig sütjük.

borgonyakrokett

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

És hogy mi megy hozzá tökéletesen? Hát például a mediterrán konyha friss és zamatos szósza, a mojo verde.

Forrás: Delish

A figyelmetekbe ajánljuk