Mojo Verde szósz
Fotó: Shutterstock

A mindenhez passzoló szósz, amit szinte lehetetlenség elrontani – recept!

A mediterrán gasztronómia híres friss és zamatos ízeiről, nincs ez másképp a szószok esetében sem. A spanyolok közkedvelt mártása, a mojo verde azonban ezen is túltesz: olyan mindenhez illő ízvilággal rendelkezik, amely könnyen kedvenc szószunkká teheti.


A Kanári-szigetekről eredeztethető szósz alapvetően korianderből, köményből, fokhagymából és olívaolajból áll össze.

Ez is érdekelhet: A legjobb mártás? 3 napig készül, rengeteg hozzávalóból, de elvileg megéri

A friss, fokhagymás és élénkítően savanykás mojo verde a legjobb társa a grillezett, füstölt ételeknek, de pirítóson, krumplis ételeken vagy babos fogások mellé is kiváló választás. Ha szeretnénk, egy kis fehérbor segítségével még a húsok marinálásához is felhasználhatjuk – írja a Vince.

Ezen túl akár egy tál humusz közepébe is tehetjük, vagy használhatjuk áfonyaszósz alternatívájaként húsokhoz, ezzel biztosítva a szükséges savas kísérőt. Majonézbe vagy tejfölbe is egyszerűen belekeverhetjük, amely után szendvicsre vagy wrapre is kenhetjük.

Ezt is olvasd el! Házi pizzaszósz, amit pár perc alatt elkészíthetsz

Hozzávalók

  • 200 g petrezselyem (kb. 2 közepes csokor);
  • 200 g koriander (kb. 2 közepes csokor);
  • 30 g snidling (kb. 1 csokor);
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma;
  • 85 ml extraszűz olívaolaj;
  • 3 ek sherry ecet;
  • 2 tk őrölt kömény;
  • 1 tk só.

Hogyan készítsük el?

Vágjuk apróra a petrezselymet, a koriandert és a snidlinget és rakjuk bele őket egy turmixgépbe vagy egy edénybe. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a sherry ecetet, a köményt és a sót. Addig dolgozzuk át a turmixgépünkkel vagy botmixerünkkel, amíg a massza nem ér el egy pestóhoz hasonló állagot.

Az intenzív és pikáns mojo verde – sok más egészen nagyszerű szósz mellett is – gyorsan válhat új kedvencünkké. Egy olyan mártás ez, amelyből hetente friss adagot készíthetünk mártogatósnak, bármi is kerüljön éppen az asztalunkra.

A figyelmetekbe ajánljuk