Burger King új logó
Burger King

Új, teljes egészében húsmentes éttermet nyit a Burger King

A gyorsétteremlánc is egyre jobban kacsintgat a növényi alapú ételek felé.

Úgy tűnik a Burger King is kezdi felvenni a trendet, és megnyitja az első, teljesen húsmentes éttermét Németországban. Ugyan a lépés nem annyira radikális, mint a világ egyik legjobb éttermének tartott, három Michelin-csillaggal is rendelkező Eleven Madison Park döntése, miszerint teljesen kivezeti a húsokat a menüről: a Burger King úgynevezett pop up éttermet nyit csupán.

Azaz a gyorsétterem limitált ideig lesz elérhető Köln városában, csupán öt napig, június 7-től június 11-ig. A Burger King ezalatt az idő alatt egyaránt vár vegetáriánusokat, vegánokat és minden érdeklődőt, aki kíváncsi arra, hogy néz ki egy alapvetően húsételekre specializálódott gyorsétterem húsmentes változata.

A növényi alapú kínálatot a Burger King a Vegetarian Butcher vállalatával alkotta meg. Ők csinálták egyébként az étterem vegán húspogácsáit, köztük a ma már mindenhol kapható Rebel Whoppers-t is.

Ha valaki Köln közelében jár, az a Schildergasse 114-es szám alatt találhatja majd az éttermet, ahol a hírek szerint a Chicken Royale növény alapú változata, a Vegan Royale szendvics is kipróbálható lesz.

(VegNews)


A figyelmetekbe ajánljuk