Indul a grillszezon: így készítsd el a legjobb sajtburgert!

Indul a grillszezon: így készítsd el a legjobb sajtburgert!

Hogyan készítheted el a legjobb sajtburgert? Pofonegyszerűen! Nem kell hozzá más, mint tökéletes húspogácsák és egy isteni szósz.


Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • hamburger zsemle
  • salátalevél (jégsaláta)
  • paradicsom
  • lilahagyma
  • cheddar sajt
  • 3 ek ketchup
  • 1 tk mustár
  • 3 ek majonéz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A darálthúst sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk belőle húspogácsákat. Ha kész, a közepüket kicsit nyomkodjuk be, így fognak egyenletesen átsülni, akkor is, ha grillen sütjük, akkor is, ha serpenyőben. Süssük oldalanként 2-2,5 percig, ha közepesen átsütve szeretjük, 3-3,5 percig, ha jól átsütve. Mikor megfordítjuk, tegyünk rá egy szelet sajtot minden húspogácsára, így majd szépen ráolvad.

Szószhoz keverjük össze a mustárt, a majonézt és a ketchupot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha kell. Ezután pedig csak pakoljuk meg a bucikat zöldségekkel.

Pro tipp: Hogy picit ropogósabb legyen a buci, a serpenyőben – a húst szaftján – pirítsuk le őket.

A figyelmetekbe ajánljuk