Hogyan készítheted el a legjobb sajtburgert? Pofonegyszerűen! Nem kell hozzá más, mint tökéletes húspogácsák és egy isteni szósz.
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- hamburger zsemle
- salátalevél (jégsaláta)
- paradicsom
- lilahagyma
- cheddar sajt
- 3 ek ketchup
- 1 tk mustár
- 3 ek majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Ez is érdekelhet: Grill vagy barbecue? A legjobb fűszer a faszén füstje!
Elkészítése:
A darálthúst sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk belőle húspogácsákat. Ha kész, a közepüket kicsit nyomkodjuk be, így fognak egyenletesen átsülni, akkor is, ha grillen sütjük, akkor is, ha serpenyőben. Süssük oldalanként 2-2,5 percig, ha közepesen átsütve szeretjük, 3-3,5 percig, ha jól átsütve. Mikor megfordítjuk, tegyünk rá egy szelet sajtot minden húspogácsára, így majd szépen ráolvad.
Szószhoz keverjük össze a mustárt, a majonézt és a ketchupot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha kell. Ezután pedig csak pakoljuk meg a bucikat zöldségekkel.
Pro tipp: Hogy picit ropogósabb legyen a buci, a serpenyőben – a húst szaftján – pirítsuk le őket.