Húsgombócok
Fotó: Shutterstock

A Fülöp-szigeteki gombócok titka az osztriga- és halszószban rejlik

Egzotikus és egyszerű: így készül a Fülöp-szigeteki húsgombóc

A svéd húsgolyókat már bemutattuk, most pedig következzen egy egzotikusabb változata, a Fülöp-szigeteki bola-bola, ami főételként, de akár szendvicsben fogyasztva is megállja a helyét!


A Drive mutatja be ezt az igazán különleges húsgolyót, aminek az elkészítése valójában nem nagyon tér el a svéd változattól, de érdemes két hozzávalót, osztrigaszószt és halszószt beszerezni mielőtt nekiállnánk – ezektől lesz ugyanis egyedi és megismételhetetlen az íze!

Még több recept! Kiadós reggelire vágysz? Készítsd el a franciák kedvenc pitéjét!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 450 g darált sertéshús
  • 20 g csésze panko morzsa
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál halszósz
  • 2 teáskanál osztrigaszósz
  • egy csipet só
  • egy csipet őrölt fekete bors
  • 0,5 l olaj

Elkészítése:

1. Egy nagyobb tálba, nagylyukú reszelő segítségével reszeljük le a vöröshagymát, majd adjuk hozzá az apróra zúzott fokhagymát és a reszelt sárgarépát.

2. Tegyük hozzá a húst, a tojást, a panko morzsát, a szója-, hal- és osztrigaszószt.

3. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll a massza.

Ez is érdekelhet! A legegyszerűbb lasagne-recept, amit kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetnek

H\u00fasgoly\u00f3k

Főételként és köretként is megállja a helyét a húsgombóc

Fotó: Shutterstock

4. Formázzunk kisebb golyókat – használhatunk kanalat is, de kézzel is gyúrhajtuk őket.

5. Hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a gombócokat. Nagyjából 5-6 percig süssük őket.

A figyelmetekbe ajánljuk