A Drive mutatja be ezt az igazán különleges húsgolyót, aminek az elkészítése valójában nem nagyon tér el a svéd változattól, de érdemes két hozzávalót, osztrigaszószt és halszószt beszerezni mielőtt nekiállnánk – ezektől lesz ugyanis egyedi és megismételhetetlen az íze!
Még több recept! Kiadós reggelire vágysz? Készítsd el a franciák kedvenc pitéjét!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 450 g darált sertéshús
- 20 g csésze panko morzsa
- 1 tojás
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál halszósz
- 2 teáskanál osztrigaszósz
- egy csipet só
- egy csipet őrölt fekete bors
- 0,5 l olaj
Elkészítése:
1. Egy nagyobb tálba, nagylyukú reszelő segítségével reszeljük le a vöröshagymát, majd adjuk hozzá az apróra zúzott fokhagymát és a reszelt sárgarépát.
2. Tegyük hozzá a húst, a tojást, a panko morzsát, a szója-, hal- és osztrigaszószt.
3. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll a massza.
Ez is érdekelhet! A legegyszerűbb lasagne-recept, amit kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetnek
Főételként és köretként is megállja a helyét a húsgombóc
Fotó: Shutterstock
4. Formázzunk kisebb golyókat – használhatunk kanalat is, de kézzel is gyúrhajtuk őket.
5. Hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a gombócokat. Nagyjából 5-6 percig süssük őket.