gyümölcs
Shutterstock

Egy egyszerű trükk, hogy a legfrissebb gyümölcsöket fogjuk ki a boltokban

Egyszerű, mégis egy életre megváltoztathatja a gyümölcsös kosár tartalmát.

Hiába vannak olyan élelmiszerek, amelyeket még a szavatossági ideje lejárta után is megehetünk, sokan kényesen ügyelnek a dátumozásokra. Hasonlóan az élelmiszerek lejárati idejével, a legfrissebb gyümölcsök kiválasztása is kényes feladat a heti bevásárlásoknál.

Ez is érdekelhet: Megmentheti a fagyasztott zöldség és gyümölcs az estéd

Shutterstock

A tavasz beköszöntével sok kedvelt gyümölcsnek is megérkezett a szezonja – többek között az áfonyának, a szedernek és a málnának. Sokszor azonban ezeknek az édes bogyós gyümölcsöknek az utolsó darabjai már nem őrzik meg a friss ízüket.

Szerencsére Meredith Alston bemutatott egy tippet az Instagramon, amelynek köszönhetően garantáltan a legjobb gyümölcsöket találjuk majd meg a jövőben a boltokban.

A rövid videóban Meredith elmeséli, hogy a férje tanította meg, hogy hogyan tesztelje a bogyókat vásárlás előtt – ennek pedig semmi köze a lejárati dátumhoz.

Meredith szerint, ha tudni akarjuk, melyik bogyós gyümölcs tartható el a legtovább, egyszerűen fordítsuk fejre a tárolót: ha a gyümölcs a doboz aljára tapad, ne vásároljuk meg, mert hamarabb veszít a frissességéből. Ha nem, akkor már meg is van a nyertes.

A módszer tényleg egyszerű, mégsem látni sok vásárlót, aki fordítgatja a gyümölcsös dobozokat. Ha a jövőben ez így is maradna, akkor garantáltan hosszú ideig élvezhetjük a legfrissebb gyümölcsöket a boltokban.


A figyelmetekbe ajánljuk