édes kenyér

Illusztráció

A Gucci közreműködésével megalkották az egyik legfinomabb panettone-t

Az ünnepek egyik elmaradhatatlan édessége a panettone. De amit a legtöbben boltból visznek haza egy nagy vekni dúsított kenyérre vagy egy könnyű süteményre emlékeztet ünnepi dobozban. Ha tökéletes édes kenyeret akarunk, érdemes válogatni.

Az idei ünnepekre a Michelin-csillagos Gucci Osteria da Massimo Bottura étterme Beverly Hillsben a híres pékmesterrel, Roy Shvartzapelrel közösen megalkotta a „tökéletes" panettone-t – azt a fajtát, amelyet szégyenérzet nélkül gyűjtögethetünk, ha sikerült beszerezni.

A Gucci Osteria séfje, Mattia Agazzi és Shvartzapel együtt dolgozott két limitált kiadású, 150 dollárért, azaz nagyjából 48 ezer forintért kapható ízesítésen: kandírozott narancs mazsolával és narancs mogyorós giandujával.

​Mitől olyan különleges?

A Robb Report cikke szerint Shvartzapel miatt.

A panettone híresen kényes tészta, amely idő-, hőmérséklet- és pH-érzékeny. Az olasz specialitás már körbejárta a világot, ami miatt szinte mindenhol tömeggyártják, de ez el is vette a különleges tulajdonságait.

Shavartzapel is bejárta a világot és a legjobb cukrászmesterekkel dolgozott együtt, akik közül ott volt a panettone mesterének tartott Iginio Massari is.

Massari tanította meg, hogyan kell a tökéletes tésztát megalkotni, amely ugyan elmondva egyszerű, mégis végtelenül összetett és hosszadalmas folyamat: Shvartzapel szerint az elkészítése az elejétől a végéig nagyjából 40 órát vesz igénybe.

Természetesen a tökéletes édesség Gucci-formába kerültek, amelyeket Beverly Hillsben lehet személyesen átvenni, de online is megvásárolhatók.


A figyelmetekbe ajánljuk