Mire figyeljünk, ha fine dining étterembe látogatunk? (X)

Mire figyeljünk, ha fine dining étterembe látogatunk? (X)

A fine dining nemcsak az ételről, hanem egy egész estés élményről szól. Egy ilyen étteremben a kiváló minőségű alapanyagokból készült, ínycsiklandó fogásokat elegáns környezetben, egy exkluzív étkezés keretein belül próbálhatjuk ki. De hogyan válasszunk fine dining éttermet? Mire figyeljünk az asztalfoglalásnál, hogyan öltözködjünk és miképp viselkedjünk az asztalnál? Íme néhány hasznos tanács, amelyek segíthetnek ebben!


Hogyan válasszunk fine dining éttermet?

Magyarországon jelenleg kettő két Michelin-csillagos és hét egy Michelin-csillagos étterem működik. Ezek az éttermek hasonlóan magas színvonalú konyhát, szolgáltatást és atmoszférát nyújtanak, de természetesen mindegyik egyszeri és megismételhetetlen.

Ez is érdekelhet!Magyar gasztroforradalom: itt az első vidéki Michelin-csillagos éttermünk

Ha szeretnénk egy Michelin-csillagos étteremben vacsorázni, a legjobb, ha beírjuk a keresőbe, hogy michelin restaurant Budapest, vagy hogy tasting menu Budapest és megnézzük az éttermek honlapját vagy Facebook-oldalát.

Mire figyeljünk az asztalfoglalásnál?

A legtöbb fine dining étterembe nem lehet csak úgy beugrani. A vacsorán való részvételhez általában előzetes asztalfoglalás szükséges. Az asztalfoglalás során jelezzük, hogy hány fővel érkezünk és van-e valamilyen speciális kérésünk vagy ételallergiánk. Ha valami miatt nem tudunk részt venni a vacsorán, vagy bármilyen más változás van, mindenképp jelezzük időben az étterem felé!

Milyen öltözéket válasszunk?

Egy fine dining étterembe nem illik farmerban, pólóban és sportcipőben menni. A legtöbb ilyen étterem valamilyen úton-módon közli a dress code-ot, amelyet érdemes betartani. Ez a férfiak számára általában zakót és nyakkendőt, a nőknek pedig elegáns ruhát vagy kosztümöt jelent. Ha ezek után is bizonytalanok vagyunk, hogy mit vegyünk fel, nyugodtan érdeklődhetünk telefonon vagy az étterem honlapján keresztül.

Olvasd el ezt is: Íme a világ legidősebb éttermei – magyar helyszín is közöttük

Hogyan viselkedjünk az asztalnál?

A fine dining étteremben az asztalnál is vannak bizonyos illemszabályok, amelyeket érdemes követni. Például semmiképp se tegyük fel az asztalra a táskát, kabátot, de még a mobiltelefont se, illetve ne kezdjünk el enni, amíg mindenki meg nem kapta az ételét.

A figyelmetekbe ajánljuk