A tökéletes estét a Városligeti-tónál kell keresni
Fotó: Robinson étterem

A tökéletes estét a Városligeti-tónál kell keresni

Az 1989 óta működő Robinson étterem ezúttal a „nyílt vízre” invitál minket, hogy a gasztronómiai kényeztetés mellett egy felejthetetlen éjszakát tölthessünk el a Városligeti-tónál.


Tavaly augusztusban egy különleges járműre lehettek figyelmesek a Városligeti-tó körül sétálók. A Vajdahunyad vára előtti csónakázó tó kis színes műanyag hajói régóta hozzátartoznak a látképhez, de a tónak az állatkert felé eső oldalán csendben sikló elegáns „valami” nem megszokott látvány: egy jókedvű társaság egy hosszú asztalnál ülve fogyasztja éppen a vacsoráját.

Úszik az asztal a tavon?

Így is mondhatjuk. Az elektromos motor által hajtott kis katamarán lassú köröket leírva szeli a vizet, hogy aztán a rajta helyet foglaló vendégek időnként kikössenek és egy ételkölteménnyel újra induljanak ki a „nyílt vízre”.

Fotó: Robinson étterem

A Floating table, vagyis Úszó asztal ötlete az 1989 óta a Városligeti-tó partján üzemelő Robinson étterem tulajdonosának, László Árpádnak a fejéből pattant ki. A tavalyi rövid időszak tulajdonképpen egy próbaüzem volt, ám a kezdeményezés akkora sikert aratott, hogy idén májustól teljes fordulatszámon folytatják.

Fotó: Robinson étterem

4-8 fő részére fogunk az elektromos motorral felszerelt katamaránunkon komplett vacsoramenüket szervírozni. Egy felszolgáló folyamatosan a hajón fog segédkezni, az újabb fogások pedig a rövid kikötések alkalmával kerülnek a fedélzetre

– magyarázta a megvalósítás lényegét László Árpád.

Fotó: Robinson étterem


Az említett gourmet vacsora csak az egyik tervezett attrakció lesz, számos további tematikus ajánlat is van már a fejében: ha minden jól megy, lesznek szivar és konyak estek, gin kóstolók, de akár esküvőre is kibérelhetik majd a hajót az érdeklődők.

Fotó: Robinson étterem

Jó lesz résen lenned, ha szeretnéd magad is átélni ezt az exkluzív élményt: a tervek szerint naponta mindössze egyszer, az esti órákban szedik majd fel a horgonyt, hiszen a teljes körű kényeztetéshez a díszkivilágításba boruló Vajdahunyad vára és a Hősök tere látványa is hozzátartozik. Hab a tortán a Robinson szárazföldi részlegéhez épített színpadon esténként felcsendülő zene, a szaxofon vagy éppen a gitár hangjai bizonyosan eljutnak a tó közepén vacsorázó vendégekhez is.

Fotó: Robinson étterem

Ha felkeltette érdeklődésed ez a nem mindennapi lehetőség, figyeld a Robinson étterem honlapját és kövesd be a Facebook-oldalukat, hogy ne maradj le a hírektől, időpontokról, ajánlatokról.


A figyelmetekbe ajánljuk