Indul az eperszezon: csupán 3 összetevő is elég a legjobb eperszószhoz

A friss eper tökéletesen alkalmas arra, hogy szószt készítsünk belőle, ami pedig a legjobb, hogy nem csak ínycsiklandó, de rendkívül egyszerű is elkészíteni.


Az eperszósz friss vagy fagyasztott eperből, némi kristálycukorból és egy kis citromléből készül.

Elkészítése:

Tisztítsuk meg és vágjuk fel az epreket, majd turmixoljuk le. Ezután facsarjunk le egy fél közepes citromot, amíg egy evőkanálnyi levet nem kapunk. A citromlevet és 1/4 csésze kristálycukrot adjuk hozzá a turmixgépben lévő eperhez. Majd ezt ismét turmixoljuk magas fokozaton 1 percig, végül pedig kevergessük simára.

Mihez illik?

Az eperpüré sokféleképpen felhasználható. Palacsintára és gofrira kanalazható, vagy zabpehelybe vagy joghurtba keverhető. De isteni még sütemények és muffinok töltelékeként, vagy sajtos süteményre, tortákra vagy egyszerűen egy gombóc fagylaltra csöpögtetve.

Meddig tárolható a hűtőben?

Öt napig is eláll, ha légmentesen záródó edényben tároljuk a hűtőszekrényben, de le is fagyasztható, úgy pedig akár három hónapig is eltartható.

A figyelmetekbe ajánljuk