lobster on icy tray

Az elkészített élelmiszerek kétségtelenül kényelmesek. Ki ne vett volna már közülünk grillcsirkét, előre elkészített leveseket és salátákat, vagy szeletelt gyümölcsöt és zöldséget? Na de mikor érdemes vásárolni, mit érdemes keresni?


A legnagyobb választékért szerdánként menj

Szerdán tartják a nagyobb élelmiszerüzletek az átállásokat és az eladási frissítéseket, ami azt jelenti, hogy a polcokra kerülnek a legújabb tételű kész levesek, saláták, fehérjék, pizzák és egyebek. Sokkal valószínűbb, hogy az előre felvágott vagy előfőzött zöldségeket is ekkor fogod elkapni. Ha a szerda nem jó, akkor mindenképpen délelőtt menj, bármelyik nap is érsz rá.

A legfrissebb grillcsirkéket délelőtt 11 vagy dél körül keresd

Az élelmiszerboltok konyhái a nyitvatartási idő körül kezdik előkészíteni a madarakat, ami általában reggel 7 vagy 8 óra körül van. 11 és 12 óra között menj, mert így elegendő idő telik el ahhoz, hogy megfőzzék és megvásárolhatóvá tegyék.

Érdeklődj a termékek élettartamáról

A legtöbb készétel csomagolásán szerepel a csomagolás dátuma. Ezek jól jelzik a frissességet, ahogyan a komolyabb barnulásra, zúzódásra vagy nedvességre utaló jelek is - különösen a friss termékek esetében (gondoljunk csak a rózsaszínű lé pocsolyára a felvágott görögdinnyét tartalmazó edény alján).

De ha nem vagy biztos a frissességben - vagy aggódsz amiatt, hogy mondjuk egy doboz guacot meg tudsz-e enni, mielőtt megromlik, kérdezz rá! A vágott gyümölcsök, a friss guac és más mártogatósok általában rövidebb ideig (2-4 napig) eltarthatók, mint az olyan zöldségek, mint az előkészített zeller, brokkoli, gyökérzöldségek, a vágott bab és a leveles zöldségek (2-8 napig).

Nézd át az összetevők listáját

Igen, még az üzletben készült élelmiszerek is tartalmazhatnak olyan adalékanyagokat, mint a hidrogénezett zsírok, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup és az olyan édesítőszerek, mint az aszpartám, a szukralóz és a szacharin. A levesek, szószok, öntetek és csemegehúsok csak egy részhalmaza a készételeknek, amelyek címkéjét vásárlás előtt gondosan át kell nézni.

Vásárold meg az előre felvágott sajtot

A kockára vágott sajt tökéletes, egyszerű nassolnivaló - különösen, ha akciós. Mini szendvicsekhez, valamint étkezések és partik előkészítéséhez is nagyszerű megoldás. A kockákat használd hamburgerek, húsgombócok és rizsgolyók töltelékeként. Az előre felszeletelt sajtok kiváló feltétként szolgálnak egy sliderhez vagy egy apró szendvicshez is.

(Forrás: TheKitchn)

A figyelmetekbe ajánljuk