sült csicseriborsó
Fotó: Shutterstock

Két hét múlva EB – ennél egészségesebb snacket nehezen találsz majd

A június 14-én kezdődő németországi labdarúgó-Európa-bajnokság meccseit – legfőképp a magyar válogatott szereplése miatt – hazánkban is rengetegen fogják követni a tévéképernyők előtt. A szurkoláshoz persze valamilyen nassolnivaló is dukál – de ez nem kell, hogy egészségtelen legyen! A bolti chips helyett mutatunk egy sokkal egészségesebb, mégis legalább olyan ízletes és ropogós alternatívát.


A csicseriborsó felhasználása túlmutat a krémes házi humusz elkészítésén: különösen jól működik például sós rágcsálnivalóként – ehhez csak némi olajra és pár fűszerre van szükség. Így a megszokott, szénhidrátbombának számító nassolnivalók helyett fehérjedús, teljesen természetes snacket kapunk majd.

A Delish szerint a legjobb kombináció a kömény, a chili és az oregánó keveréke, de a csicseriborsót lényegében bármilyen kedvenc fűszerrel elkészíthetjük. Ahhoz, hogy a rágcsálnivaló a lehető legropogósabb legyen, kövessük szorosan a sütési útmutatót. Mutatjuk a receptet:

​Összetevők:

  • 425 gramm konzerv csicseriborsó leöblítve és lecsepegtetve
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • fél teáskanál kóser só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál chilipor
  • fél teáskanál szárított oregánó
s\u00fclt csicseribors\u00f3 egy t\u00e1lban

Fotó: Shutterstock

​Így készül:

  1. A csicseriborsót öntsük egyenletesen egy tepsibe. Közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Amikor felforrósodott, a csicseriborsót tegyük a sütőbe, és várjunk, amíg teljesen megszárad, körülbelül 8-10 percig.
  3. Vegyük ki a sütőből, és forgassuk össze az olajjal és a sóval. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük aranybarnára és ropogósra. Ez 33-35 percig fog tartani – félidőnél forgassunk rajta egyet.
  4. Vegyük ki a tepsit, és keverjük össze a csicseriborsót és a fűszereket. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd azonnal fogyaszthatjuk.

A figyelmetekbe ajánljuk