A csirke és a rizs önmagában nem számít túl izgalmas alapanyagnak, ám a kettőt kombinálva pillanatok alatt laktató és fehérjedús fogás készíthető. Ha nincs kedved túl sok időt a konyhában tölteni, de mégis főtt ételre vágysz, próbáld ki el ezt a népszerű spanyol receptet, ami garantáltan a kedvenced lesz.
A recept az egyszerűsége mellett a maradékmentésre is alkalmas: felhasználhatjuk az előző napi rizst vagy bármilyen, már-már fonnyadó zöldséget. Viszonylag könnyen és gyorsan, 20 perc alatt elkészíthetjük, érdemes azonban a főzés előtt gondosan előkészíteni a zöldségeket és a húst, hiszen így sokkal könnyebbek és átláthatóbbak lesznek a folyamatok.
Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma;
- 1 db pirospaprika;
- 2 gerezd fokhagyma;
- 0,5 kg filézett csirkemell;
- 1 teáskanál só;
- fél teáskanál frissen őrölt fekete bors;
- 2 evőkanál növényi olaj;
- 2 evőkanál paradicsompüré;
- 1 teáskanál őrölt kömény;
- 400 g fehér vagy barna rizs;
- 2 dl csirke alaplé;
- néhány szelet lime a tálaláshoz.
Ajánljuk figyelmedbe! Egyszerű, de nagyszerű vacsora: így készítsd el a brokkolis casserole-t
Így készítsük el:
Fotó: Shutterstock
- Első lépésként főzzük meg a rizst. Közben kockázzuk fel a hagymát, a paprikát és a fokhagymát. Készítsük elő a csirkét: vágjuk apróbb kockákra, majd sózzuk, borsozzuk.
- Melegítsük fel az olajat (közepes hőfokon) egy nagyobb serpenyőben, dobjuk bele a csirkét, és süssük át mindkét oldalát, nagyjából 3-4 percig. Ha kifehéredett, tegyük át egy tányérra.
- Dobjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát a serpenyőbe, főzzük, amíg megpuhul, nagyjából 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, szórjuk meg a köménnyel és keverjük össze. Tegyük bele a főtt rizst és öntsük fel az alaplével. Ezután adjuk hozzá a tányéron pihenő csirkét és főzzük össze az alapanyagokat, körülbelül 3 perc alatt. Tálaláshoz díszítsük szeletelt lime-mal.