spanyol csirke
Fotó: Shutterstock

Íme, a pikáns rizses egytálétel, a spanyolok népszerű receptje

A csirke és a rizs önmagában nem számít túl izgalmas alapanyagnak, ám a kettőt kombinálva pillanatok alatt laktató és fehérjedús fogás készíthető. Ha nincs kedved túl sok időt a konyhában tölteni, de mégis főtt ételre vágysz, próbáld ki el ezt a népszerű spanyol receptet, ami garantáltan a kedvenced lesz.


A recept az egyszerűsége mellett a maradékmentésre is alkalmas: felhasználhatjuk az előző napi rizst vagy bármilyen, már-már fonnyadó zöldséget. Viszonylag könnyen és gyorsan, 20 perc alatt elkészíthetjük, érdemes azonban a főzés előtt gondosan előkészíteni a zöldségeket és a húst, hiszen így sokkal könnyebbek és átláthatóbbak lesznek a folyamatok.

Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma;
  • 1 db pirospaprika;
  • 2 gerezd fokhagyma;
  • 0,5 kg filézett csirkemell;
  • 1 teáskanál só;
  • fél teáskanál frissen őrölt fekete bors;
  • 2 evőkanál növényi olaj;
  • 2 evőkanál paradicsompüré;
  • 1 teáskanál őrölt kömény;
  • 400 g fehér vagy barna rizs;
  • 2 dl csirke alaplé;
  • néhány szelet lime a tálaláshoz.

Így készítsük el:

spanyol csirke

Fotó: Shutterstock

  1. Első lépésként főzzük meg a rizst. Közben kockázzuk fel a hagymát, a paprikát és a fokhagymát. Készítsük elő a csirkét: vágjuk apróbb kockákra, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Melegítsük fel az olajat (közepes hőfokon) egy nagyobb serpenyőben, dobjuk bele a csirkét, és süssük át mindkét oldalát, nagyjából 3-4 percig. Ha kifehéredett, tegyük át egy tányérra.
  3. Dobjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát a serpenyőbe, főzzük, amíg megpuhul, nagyjából 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, szórjuk meg a köménnyel és keverjük össze. Tegyük bele a főtt rizst és öntsük fel az alaplével. Ezután adjuk hozzá a tányéron pihenő csirkét és főzzük össze az alapanyagokat, körülbelül 3 perc alatt. Tálaláshoz díszítsük szeletelt lime-mal.
(Forrás: The Kitchn)

A figyelmetekbe ajánljuk