Corn dog
Fotó: Shutterstock

A corn dog elkészítése valamivel bonyolultabb és több időt vesz igénybe, mint a hot dog

Unod már a hot dogot? Készítsd el felturbózott változatban – mutatjuk a corn dog receptjét!

A klasszikus amerikai fogások közül kétségtelenül a hamburger és a hot dog lett a legnépszerűbb a világon, ám az utóbbinak létezik egy „testvére” is, az úgynevezett corn dog, amivel pillanatok alatt egy falat Amerikát varázsolhatunk az asztalra. Recept.


Hozzávalók:

  • 140 g kukoricaliszt
  • 125 g finomliszt
  • 25 g kristálycukor
  • 8 g sütőpor
  • 2 g szódabikarbóna
  • 3 g kóser só
  • 1 g cayenne-bors
  • 1 nagy tojás
  • 240 ml író
  • 8 nagy vagy normál méretű hotdog-virsli
  • 8 evőpálcika vagy jégkrémes pálcika
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 2 liter növényi olaj a sütéshez.

Így készül:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz összetevőket, vagyis a kukoricalisztet, a finomlisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cayenne-borsot egy habverő segítségével.

2. Egy kisebb tálban verjünk fel egy nagy tojást és 240 ml írót, amíg teljesen elkeverednek. Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverjük össze, amíg épphogy elvegyül – néhány kisebb csomó maradhat benne.

3. A masszát hagyjuk pihenni legalább 20 percig.

Corn dog

A corn dogot befedő tésztát legalább húsz percig hagyjuk állni, mielőtt dolgozni kezdünk vele

Fotó: Shutterstock

4. Egyesével dolgozva szúrjuk bele a fa evőpálcikákat vagy a jégkrémes pálcikákat a 8 virsli közepébe, körülbelül a feléig.

5. Töröljük szárazra a virsliket, majd forgassuk meg a kukoricakeményítőben. Ügyeljünk rá, hogy a keményítő mindenhol befedje őket.

6. Öntsük az olajat egy nagy, vastag falú edénybe és melegítsük nagyjából 15-20 percen át. Eközben készítsünk elő egy papírtörlővel bélelt tálat, hogy a kész corn dogokat lecsepegtethessük.

7. Az elkészített masszát öntsük egy magas falú edénybe, esetleg korsóba és mártogassuk meg benne az összes felszúrt virslit.

8. Helyezzük a bevont virsliket a forró olajba, ügyelve arra, hogy a fa nyél ne merüljön el az olajban. Süssük 2-3 percig időnként megforgatva, amíg aranybarnára pirulnak.

(Forrás: The Kitchn)

A figyelmetekbe ajánljuk