A repülés minden esetben megterheli a testünket, ezért nem árt odafigyelnünk, mit viszünk be ekkor a szervezetünkbe. Egészségügyi szakértők nemrég elárulták, melyik egzotikus gyümölcs az, amely nagyban hozzájárulhat a repülés utáni hatékony regenerációhoz.
Felszálláskor sokaknál beindulhat egyfajta pánikreakció, amely megzavarhatja az éhségérzetet szabályozó hormonokat – például a leptint –, így hírtelem üresnek érezhetjük a gyomrunkat.
Dr. Rosie Godeseth orvos szerint repüléskor fogyasszunk banánt – annak gazdag magnézium- és káliumtartalma miatt.
Ez is érdekelhet: Íme a 4+1 legjobb, bizonyítottan gyulladáscsökkentő élelmiszer
Fotó: Shutterstock
Amennyiben egy hosszabb repülőútra készülünk, a dietetikusok azt tanácsolják, hogy a könnyebben emészthető, egyszerűbb ételeket válasszunk. Továbbá érdemes kerülni a cukrot, a fehérjebevitelt pedig visszaszorítani.
További tanácsok
Ugyanilyen fontos repüléskor a megfelelő hidratálás, mivel az csökkenti a leszállás utáni jetlag erősségét. Például a zöld almából, kiviből és mandulatejből készült turmix remek megoldás a megfelelő tápanyag- és folyadékbevitelre.
Forrás: Express