3 különleges köret, amivel feldobhatod az ételeket
A sült krumplin és a rizsen túl is van élet!

Baconos spárgatekercs

Hozzávalók:

  • 24 db kb. ujjnyi vastag spárga
  • 8 vékony bacon
  • 30 vaj

Elkészítése:

A spárgát gondosan megtisztítjuk, megmossuk és megfőzzük, majd tiszta konyharuhára terítjük és hagyjuk úgy, amíg kihűl. Hármasával összefogjuk, egy-egy szalonnába göngyöljük, egy nagyobb tepsibe egymás mellé rakosgatjuk, a tetejét pedig olvasztott vajjal megkenjük és előmelegített sütőben (180 fokon) addig sütjük, amíg bacon meg nem pirul.

Sonkás zöldborsó

Hozzávalók:

  • 600 g tisztított zöldborsó
  • 70 g gépsonka
  • 30 g vaj
  • 2 ek olaj
  • 1 hagyma
  • 1 babérlevél
  • fél húsleves kocka
  • fél dl száraz fehérbor
  • só és petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:

A vékony karikára vágott hagymát, a vaj és a olaj keverékén üvegesre pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a borsót, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, hozzáöntjük a bort és fedél alatt, lassú tűzön pároljuk. Amennyiben a borsó megpuhul (nagyjából 10 perc), hozzákeverjük az apró kockákra vágott sonkát és a kevés, forró vízben feloldott húsleves kockát. Újra lefedjük és készre pároljuk. Ha kész, egy kis petrezselymet szórunk a tetejére. Halakhoz, húsételekhez tökéletes.

Paradicsomos zöldbab

Hozzávalók:

  • 400 g zöldbab
  • 400 g paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 4 zsályalevél
  • olaj, só, bors, petrezselyem

Elkészítése:

A megmosott paradicsomot forró víz segítségével meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra felkockázzuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsályát, rádobjuk a babot és paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük és egy kis kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A párolás vége felé csak rázogassuk, ne törjük össze a babot.



Forrás: 99 Körítés és 33 Főzelék

A figyelmetekbe ajánljuk