Ez a zöldspárgás fogás előételként vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét, de készíthetjük köretként csirkemell vagy grillezett halak mellé!
Szezámmagos-citromos pirított zöldspárga kuszkusszal
Fotó: Bácsi Róbert László
Hozzávalók:
- 500 g zöldspárga
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tk. frissen facsart citromlé
- 2 ek. szezámmag
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj
Hozzávalók a petrezselymes-paradicsomos kuszkuszhoz:
- 160 g kuszkusz
- 2 csokor petrezselyem
- 200 g koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Tegyük egy lábasba a kuszkuszt, öntsük fel 220 ml forrásban lévő vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd azonnal fedjük le, és hagyjuk állni 8–10 percig, amíg megpuhul. Vegyük le róla a fedőt, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, a felkarikázott újhagymát, a felkockázott koktélparadicsomot és villával jól keverjük át, hogy a szemek elváljanak egymástól. Végül egy tálban keverjük össze az olívaolajat a citromlével, és öntsük rá a kuszkuszra.
Recept: Nagy Zita és Tóth Anita