Fotó: Christine Siracusa / Unsplash

Szezámmagos-citromos pirított zöldspárga kuszkusszal

Ez a zöldspárgás fogás előételként vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét, de készíthetjük köretként csirkemell vagy grillezett halak mellé!


Szezámmagos-citromos pirított zöldspárga kuszkusszal

Szez\u00e1mmagos-citromos pir\u00edtott z\u00f6ldsp\u00e1rga kuszkusszal

Fotó: Bácsi Róbert László

Hozzávalók:

  • 500 g zöldspárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tk. frissen facsart citromlé
  • 2 ek. szezámmag
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors
  • olívaolaj

Hozzávalók a petrezselymes-paradicsomos kuszkuszhoz:

  • 160 g kuszkusz
  • 2 csokor petrezselyem
  • 200 g koktélparadicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors


Elkészítés:

Tegyük egy lábasba a kuszkuszt, öntsük fel 220 ml forrásban lévő vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd azonnal fedjük le, és hagyjuk állni 8–10 percig, amíg megpuhul. Vegyük le róla a fedőt, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, a felkarikázott újhagymát, a felkockázott koktélparadicsomot és villával jól keverjük át, hogy a szemek elváljanak egymástól. Végül egy tálban keverjük össze az olívaolajat a citromlével, és öntsük rá a kuszkuszra.

Recept: Nagy Zita és Tóth Anita

Friss

Tilos az amerikaiaknak kubai szivart és rumot fogyasztani

Ott ütöttek, ahol a legjobban fáj. De az Egyesült Államokban sem lehet kellemes a szivar- és rumkedvelő közönségnek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk