Elon Musk Tesla-robotokat dolgoztatna a Marson
A Tesla vezérigazgatója szerint a vállalat mesterséges intelligenciával rendelkező robotjai egy nap talán képesek lesznek a Marson dolgozni.


Elon Musk még augusztus 19-én jelentette be, hogy a vállalat egy emberi formájú Tesla-roboton dolgozik, amely a cég által az elektromos járműveihez kifejlesztett mesterséges intelligencia egy részét alkalmazza majd.

A multimilliárdos újító másik cége, a SpaceX épp azon dolgozik, hogy – 52 év után először – embert juttasson a Holdra, majd onnan a Mars felé vegye az irányt. Ennek apropóján egy Twitter-felhasználó megkérdezte Muskot, hogy humanoidjai dolgoznak-e majd a vörös bolygón, amire a válasz egy nagyon egyszerű „Remélhetőleg" volt – írja a Bussines Insider.

A bejegyzésből egyébként az is kiderült, hogy Musk robotprojektje Isaac Asimov, 1950-es években megjelent Én, a robot című könyvsorozatára hasonlít, melyben humanoid robotok dolgoznak az emberek mellett.

A Tesla beszámolója szerint a robotok szemei valójában kamerák lennének, és önvezető szoftvert használnának a környezetében való navigáláshoz. A vállalat azt is elmondta, hogy egy új Dojo chippel – egy gépi tanulásra összpontosító szuperszámítógéppel – rendelkezik majd.

Azok aggodalmára, akik szerint a robotok erőszakossá válhatnak, Musk annyit felelt, hogy a legtöbb ember valószínűleg képes lesz legyőzni a mindössze 56 kilós humanoidokat:

Úgy állítjuk be őket, hogy mechanikai és fizikai szinten is el lehet majd menekülni előlük, valamint valószínűleg le lehet majd őket győzni

– nyilatkozta a Tesla-vezérigazgató.

A figyelmetekbe ajánljuk