glastonbury fesztivál sátrak
2021-ben a szobánkból élvezhetjük a Glastonbury koncertjeit.


A legtöbb zenei fesztiválhoz hasonlóan, a világ egyik legismertebbje, a Glastonbury már tavaly is elmaradt, melynek oka a világjárvány volt. A szervezők akkor ígéretet tettek, hogy a 2019-ben, a következő évre vásárolt jegyek 2021-ben is érvényesek lesznek. Most kiadott közleményükben hasonló ígérettel éltek 2022-re vonatkozóan. Szomorúak voltak, hogy csalódást okoztak, így egy kis meglepetéssel készültek a fesztiválozni vágyóknak.

A szervezők bejelentették, hogy egy globális élő közvetítésű rendezvényt szerveznek idénre a koronavírus-járvány miatt lemondott eredeti esemény helyett. A május 22-re tervezett, élőben streamelt műsorban olyan előadók lépnek majd fel, mint a Coldplay, Damon Albarn, Jorja Smith, Kano, Haim és Wolf Alice.

Emily Eavis, az esemény szervezője látványos műsort és különleges vendégművészek fellépését és közreműködését ígérte:

"Olyan lesz, mint a fesztivál, csak éppen közönség nélkül"

– nyilatkozta.

A showt Paul Dugdale rendezi, aki korábban Ariana Grande és Taylor Swift világkörüli turnéiról forgatott a Netflixnek. A műsorszámokat pedig ismert vendégművész narrátorok kötik majd össze, akiknek személyét egyelőre még nem tudni.

Eavis reményét fejezte ki, hogy a közönség, amely otthon nézheti a koncertet, képes lesz valamennyire átélni a fesztiválélményből, amelyet az esemény nyújtani szeretne.

A virtuális show-ra már elkezdték árulni a jegyeket, a bevétel egy részét jótékony célra fordítják, emellett a bejövő pénz a szervezők szerint a fesztivál 2022-es visszatérésében is segít. Az eseményről kiadott emlékplakát bevételével pedig a fesztivál technikai személyzetét akarják támogatni, akiknek a járvány miatt veszélybe került a megélhetésük.

(iNews / MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk