Opálos külső, gyümölcsös belső, természetes buborékokkal, kézműves recept alapján a 17. századból - ez a pét-nat!
Pét-nat avagy pétillant naturel
A bort még azelőtt palackozzák, hogy az erjedés befejeződne, így míg a mustban jelen lévő cukor alkohollá alakul, szén-dioxid keletkezik. Általában a degorzsálás is elmarad, ezért az erjedés során a pezsgőben keletkezett üledékanyag sem távozik: az ital így nem áttetszően tiszta, hanem opálos. A legnagyobb rizikó, hogy mekkora lesz a nyomás; néha bizony a palack tartalmának fele is kiszalad, ha felpattintjuk a koronazárat.
Ajánlatunk: P.A.N.K PINK PÉT-NAT VOL. II.
Közepesen mély, rózsás, narancsos árnyalatú pezsgő, nagyon intenzív, piros gyümölcsös illattal: eper, ribizli és tejszínes málnacukorka. Ízében is intenzív és lendületes ital, tele friss piros gyümölccsel. Kis maradékcukorral is bíró, könnyed, élénk savú, jól iható, málnás ízvilágú, szerethető tétel.