Napi 15 perc séta az erdőben javíthatja az ember kedvét, de még egyéb hasznos hatása is van.


Egy új kutatás szerint napi 15 perc bámészkodás hosszú távon javítja a közérzetünket, sőt még a kognitív funkcióink romlását is lassítja. A kutatók abból a megfigyelésből indultak ki, hogy a magány kifejezetten rossz hatással van az emberre, nem csak pszichológiai értelemben, de felgyorsíthatja például az Alzheimert-kórt is. Éppen ezért elvégeztek egy kísérletet 60 és 80 év közötti jelentkezőkkel.

Minden nap meg kellett tenniük 15 percnyi sétát az erdőben bámészkodva, aztán mindegyik séta végén kellett készítsenek magukról egy szelfit. Ami a szelfiket illeti, a kutatók azt vették észre, hogy az idő múlásával a képeken egyre szélesebbé vált a jelentkezők mosolya. Továbbá szép lassan egyre távolabb kerültek a kamerától, egyre jobban eggyé válva a környezetükkel a fotókon – számol be róla a BigThink.

Friss

Sándor Emese

A frászt hozzák rád egy kis sistergéssel: Ezt hallgasd az előző hétről!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk