Valószínűleg sosem hangzott el Adam Hillman gyerekkorában a szigorú mondat: „Ne játssz az étellel, kisfiam!" Ez a mi szerencsénk! A New Jersey-i fotós mesteri szintre emelte az ételek, gyümölcsök és zöldségek szín szerinti elrendezésének művészetét.


Színkavalkád

A kompozíció szervezőelve Hillmannál mindig a színsor: összegyűjti a hasonló színű gyümölcsöket, zöldségeket, elrendezi őket, és hámozva, darabolva geometrikus mintákat állít össze belőlük.

A formák sokfélék lehetnek – egy mintás szövet, egy mandala, egy spirál vagy egy piramis –, a vizuális játék alapját mindig az adja, hogy a gyümölcs részben meghámozott és feldarabolt, a csokoládé pedig félig kicsomagolt.

Ízlés dolga…

Érdekes, hogy az egészséges gyümölcsök és zöldségek megkapó látványt nyújtanak, máskor pedig egészen bizarr, sőt meghökkentő az összeállítás.

Amikor egy villásreggeli barnás, sárgás elemeiből, szalonnából, tojásból, kenyérből és gofriból áll a kép, vagy amikor lehetetlenül színes töltelékű kekszeket illeszt egymás mellé már korántsem olyan gusztusos a kompozíció.

Nem hétköznapi művészet

Bár a Victor Vasarely által is művelt op-art művészet hagyományosan optikai festészetet jelöl, Hillmann kiterjeszti a műfajt olyan hétköznapi alapanyagok kompozíciójára, mint az élelmiszer, a ceruza, a gyufa vagy kávéspoharak.

A fotós néha kilép a geometrikus minták világából, és Mona Lisát alkotja meg csokoládédarabokból vagy Munch: A sikoly reprodukcióját készíti el gémkapocsból.

További képek Adam Hillman Tumblr-oldalán.

Forrás: This Is Colossal

Friss

Környezettudatosak vagyunk, amíg nem kerül sokba

A magyar háztartások elméletben fontosnak tartják a környezetet kímélő megoldásokat, azonban a háztartási eszközeik kiválasztásában és a szokásaikban nem mindig tartják szem előtt ezeket az értékeket – derült ki az IKEA svéd lakberendezési vállalat megbízásából készült felmérésből.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk