Valószínűleg sosem hangzott el Adam Hillman gyerekkorában a szigorú mondat: „Ne játssz az étellel, kisfiam!" Ez a mi szerencsénk! A New Jersey-i fotós mesteri szintre emelte az ételek, gyümölcsök és zöldségek szín szerinti elrendezésének művészetét.


Színkavalkád

A kompozíció szervezőelve Hillmannál mindig a színsor: összegyűjti a hasonló színű gyümölcsöket, zöldségeket, elrendezi őket, és hámozva, darabolva geometrikus mintákat állít össze belőlük.

A formák sokfélék lehetnek – egy mintás szövet, egy mandala, egy spirál vagy egy piramis –, a vizuális játék alapját mindig az adja, hogy a gyümölcs részben meghámozott és feldarabolt, a csokoládé pedig félig kicsomagolt.

Ízlés dolga…

Érdekes, hogy az egészséges gyümölcsök és zöldségek megkapó látványt nyújtanak, máskor pedig egészen bizarr, sőt meghökkentő az összeállítás.

Amikor egy villásreggeli barnás, sárgás elemeiből, szalonnából, tojásból, kenyérből és gofriból áll a kép, vagy amikor lehetetlenül színes töltelékű kekszeket illeszt egymás mellé már korántsem olyan gusztusos a kompozíció.

Nem hétköznapi művészet

Bár a Victor Vasarely által is művelt op-art művészet hagyományosan optikai festészetet jelöl, Hillmann kiterjeszti a műfajt olyan hétköznapi alapanyagok kompozíciójára, mint az élelmiszer, a ceruza, a gyufa vagy kávéspoharak.

A fotós néha kilép a geometrikus minták világából, és Mona Lisát alkotja meg csokoládédarabokból vagy Munch: A sikoly reprodukcióját készíti el gémkapocsból.

További képek Adam Hillman Tumblr-oldalán.

Forrás: This Is Colossal

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk