Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambinoator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Kali Uchis - Sin Miedo (del Amor y Otros Demonios) ∞

Kali Uchis-ra először Tyler, The Creator dalain figyeltek fel a zenerajongók. Aztán 2018-ban kiadta az év egyik legerősebb albumát olyan neves közreműködőkkel, mint Damon Albarn, a Tame Impalás Kevin Parker, Steve Lacy, vagy éppen Bootsy Collins funklegenda. Azonnal megnyerte magának a zenei közvéleményt sokfelé ágazó, de nagyon is sajátos hangulatú albumával.

Előző anyaga, az Isolation azért is volt annyira jó, mert bátran merített sokfajta műfajból és úgy hangzott, ahogy egyetlen R&B lemez sem. Az előző hét közepén megérkezett végre az új lemeze, aminek kislemezei nem azt vetítették előre, hogy leállna a bátor kísérletezéssel az énekesnő a továbbiakban. Ezúttal ráadásul anyanyelvén hallhatjuk, az összes számon spanyolul énekel ugyanis.


Ezeket a lemezeket is csekkold!

A Dynamite című kislemez meghódította már róla a világot, most megérkezett az új BTS-album is, ha könnyed, de kevésbé megszokott popzenére vágyunk.


Glaive a PC Music fémjelezte hyperpop mozgalom egyik legfiatalabb prominens tagja. Ő viszont inkább az R&B-s énekes-dalszerző vonalon mozog, tovább tágítva azt, hogy mi is a hyperpop. A hétvégén pedig kiadta első hosszabb anyagát végre!


King Gizzard intervallumban mérve nagyon sok idő telt el a King Gizzard & The Lizard Wizard legutóbbi lemeze óta. A folyamatosan stílust váltó rockbanda legutóbbi, trashmetál albuma után most folkosabb vizekre evezett.


Megan Thee Stallion váratlanul kiadott egy egész új albumot neves közreműködők egész hadával. Már hallhattuk korábban Beyoncét a Savage remixén, az új anyagon feltűnik még többek között SZA, Popcaan, 2 Chainz, Young Thug és Mustard is.


Mindössze pár hónapja adta csak ki Phoebe Bridgers az év kritikailag egyik legelismertebb lemezét, a Punishert, de máris kiadott egy új EP-t, amin feltűnik a The National énekese, Matt Berninger mellett Fiona Apple is, ráadásul ugyanazon a dalon!


Shygirl szintén egy izgalmas, fiatal hyperpop előadó, aki leginkább előremutató hip-hopot csinál sok kísérleti elektronikával és fülledt erotikával.

A hét dala: Tierra Whack - Peppers and Onions

A Peppers and Onions újabb bizonyítéka annak, hogy Tierra Whack az egyik legizgalmasabb kortárs előadó. Szájhangokra épülő beatje már az elején meglep idioszinkratikusságával, ahogy bumfordian beesik szabályosan a füttyszóra a basszus. Kreatív játékosságával pedig végig ilyen szeleburdin kiszámíthatatlan. A refrén pedig megkapó dallamaival azonnal beeszi magát az ember fülébe.

Ezeket se hagyd ki!

Tierra Whack egy másik dalt is kiadott fantasztikus új kislemeze mellé, emellett slowthai is újabb dallal harangozza be közelgő új nagylemezét. Dua Lipa Miley Cyrus-szel duettezett egy újabb nyolcvanas évek hangulatidézéssel, az újra aktív Bleachers pedig Bruce Sprinsgteennel egy Springsteen hangulatidézéssel.

14 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!.


A figyelmetekbe ajánljuk