Charli XCX a koronavírus-járvány miatti karantén során rekordidőnek számító öt hét alatt készített el egy teljes albumot, a folyamatba pedig rajongóit is beavatta. A lemez készülésének legtöbb pillanatát rögzítette is, ebből most egy dokumentumfilm készül.


Charli XCX brit énekes-dalszerző karantén alatt készült lemezét, a how i'm feeling nowt az év eddigi egyik legjobb lemezének neveztük összeállításunkban. A különleges körülmények között készült albumból most dokumentumfilm is lesz 6ft Apart címmel – számolt be róla a Variety-nek az énekesnő.

Végig videózta magát az öt hét során

Az énekesnő a projektről nyilatkozva ezt mondta:

Magátol értetődőnek tűnt, hogy dokumentáljam magam az album készülése közben. Még sose csináltam zenét ennyire különleges körülmények között: logisztikailag távol voltam a közreműködőimtől, de közben ugyanaz történt, mint máskor: dalokat írtam a kapcsolatomról a barátommal, aki éppen a másik szobábam ült. Ráadásul soha nem voltam még ennyire intenzív és ilyen kreatív kapcsolatban a rajongóimmal, ami szívmelengető és kimerítő volt egyszerre. Rögzíteni akartam ezt az egészet. Miért ne rakjak magamra még nagyobb nyomást egy ennyire személyes album készítése közben, amire öt hetes határidőm volt, azzal, hogy egy rakás kamerával is rögzítem magam, a személyiségemre és az önértékelési problémáimra nagyobb fókuszt helyezve?

A filmet a BRADLEY&PABLO nevű páros fogja rendezni, ők főleg videoklipes munkásságukról ismertek. Dolgoztak már Charli XCX-szel többször is, például a Vroom Vroom videóján, de többek között Harry Styles legújabb klipjét, a Watermelon Sugart is ők rendezték.

Friss

Egy sellő és egy halász szerelméről szól 2020 legjobb könyve

A trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el a Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat: a győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye írj az MTI a The Independent brit lap alapján.

A zsűri "születőben lévő klasszikusnak" nevezte a művet, Roffeyt pedig "tehetségének csúcsán lévő íróként" méltatta.
Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. Hozzátette:

"ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek".

Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el a 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot, amelyről a közönség dönt. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A győzteseket kedden jelentették be egy virtuális ceremónián, amelynek Penny Smith volt a házigazdája.
A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.v

A figyelmetekbe ajánljuk