Galleria: így hívják Dél-Korea első, igazán előkelő, és legnagyobb bevásárlóközpont-láncát. A franchise-ként működő vállalat legújabb épülete azonban meglehetősen megosztó, leginkább extrém külseje miatt.


Gwanggyo egy feltörekvő város Szöultól 25 km-re, itt építették fel a Galleria hatodik bevásárlóközpontját, amely nem messze a Suwon Gwanggyo tavas parktól fekszik. Hogy sokszínű környezetéhez megfelelően illeszkedjen, az OMA Office Work egyedi homlokzatot tervezett az épületnek, amely kiemeli mind a környezeti, mind pedig a városi dizájnelemeit.

Ez pontosan egy kőszerű, mozaikos kialakítású építményt jelent, amelyet egy üvegből épített, 3D-s alakzat fon körbe. Bár megnyerő külsőt kölcsönöz az épületnek, az üvegezés nem pusztán dekoráció: azon keresztül a környéken bámészkodók néhány futó pillantást vethetnek a futurisztikus épület belsejére, a vásárlók pedig élvezhetik a fejlődő város látképét.

View Slideshow

Az épület belsejében ez esetben az út nem sárga téglával van kikövezve, hanem ki van üvegezve, hiszen az jelöli a látogatók számára a fő útvonalat. A sétány egymást követő teraszok sorozata, amelyet különböző kiállítások és előadások tartására alakítottak ki, ezzel is megtámogatva a fejlődő városrész kultúrális életét. Az épület tetején található tetőkertet szintén kiskereskedelmi és kulturális események megrendezésére használják majd.

Friss

A leggazdagabb 10% bőven elég a bolygó tönkretételéhez

Ugyan a koronavírus-válság drasztikusan csökkentette a környezetszennyezést, a kutatók szerint mégis elhanyagolható a hosszútávú következménye, ha ilyen tempóban halad a jómódú világ.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk