qr kódos tehén és drón, ami feji
QR kód van a tehén oldalán, amit egy drón fej.


Parádés orosz áldokumentumfilm készült a District 9 stílusában, amiben egy orosz gazda körbevezet minket a farmján, ami mintha a jövőben lenne. A tehén oldalán óriási QR kód van, a kemény munkát a földeken robotok végzik.

Még hogy Ororoszország elmaradott lenne, hát még a teheneket is drónok fejik! Mindössze egyetlen probléma van, hogy a posta nagyon lassú. Laza két évet kell várni valamire, hogy megérkezzen. De ezt leszámítva minden futurisztikus és csúcsszuper. A poént nem lőnénk le, tessék megnézni Sergey Vasiliev fantasztikus 4 és fél perces Russian Cyberpunk Farm című rövidfilmjét.

A cyberpunk egyébként egy sci-fi műfaj, ami a személyi számítógépek elterjedésével egyidős nagyjából. Általában a közeli jövő társadalmairól szól, amiben már rengeteg dolog szerepét átvette a modern technológia, a nagy vállalatok uralnak mindent, az emberek pedig kiüresedett életet élnek zsúfolt nagyvárosokban. Ha ismert műveken keresztül kellene leírni, akkor William Gibson Neurománcát tudnánk említeni irodalmi oldalon, filmesen pedig a Szárnyas fejvadászt, a Mátrix-filmeket, a Robotzsarút, vagy éppen az Akirát.

A figyelmetekbe ajánljuk