Ismerős tájak, ismeretlen fénnyel megvilágítva. Reuben Wu gyönyörű, sci-fibe illő képei ismét elkápráztatták a fotókedvelő közönséget.


A fotóművész munkáiban a nevadai napelemektől a bolíviai síkságokon és perui gleccsereken át az indonéziai vulkánokig előszeretettel használja a fényfestés technikáját. A szerves anyagokat mesterséges fénnyel ötvözi, ebből különleges, már-már apokaliptikus fényképek születnek.

Wu legújabb sorozatában, a Fény Viharban (Light Storm) Utah és Új-Mexikó tájainak törékenységét mutatja be a kőalakzatokba beágyazott hasadékok árnyék-, valamint fényjátékával ─ olvasható a Colossal cikkében.

A fotográfus azt nyilatkozta,

„Úgy éreztem, hogy kísérlet volt egy veszélyben levő táj emlékének dokumentálására és megőrzésére".

A fényfestés segítségével ugyanakkor nem kell megvárnia, hogy a táj tökéletes formát öltsön a fényképhez, ő kontrollálja a művészi folyamatot.

A fotós munkái elérhetők a Twitter, Instagram és Behance fiókjain keresztül.

Friss

Az új-zélandi maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt?

A legújabb tanulmány szerint a maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt, ugyanis feltehetőleg a hetedik századig visszanyúló kapcsolatuk van a jeges kontinenssel és a környező óceánokkal.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk