A legkülönbözőbb felszíni képződményeket vizsgálják, valamint a Titan nevű hold légköri és felszíni jellegzetességeit, illetve felszín alatti óceánját kutatják a NASA szakemberei egy több rotoros drón segítségével.


A Dragonfly-nak keresztelt küldetésre 2027-ben kerül majd sor, a COVID-19 miatt egy évvel később a tervezettnél. A Titan földi légkörnél négyszer sűrűbb atmoszférája miatt a NASA egy forgószárnyas, több rotoros űrjárművet küld az égitestre.

A szerkezet ismételt és célzott vizsgálatokat végez majd a felszínen. Több tucat helyet fog megvizsgálni, hogy felmérje a jeges világ környezeti viszonyait és az esetleges múltbéli vagy jelenlegi életkörülmények kémiai nyomait.

A Titan egyébként egy, a korai Földhöz hasonló világ, amelynek részletes vizsgálata elárulhatja nekünk, hogyan jelent meg az élet bolygónkon. Az első körben közel két évre tervezett küldetés során a leszállóegység műszerei olyan felszíni képződményeket vizsgálnak meg, mint a holdon fellelhető organikus dűnék, és olyan becsapódási kráterek, amelyekben az élet kialakulásához szükséges folyékony víz és az összetett szerves molekulák együtt létezhettek több tízezer éven át.

via Csillagászat.hu

A figyelmetekbe ajánljuk