A legkülönbözőbb felszíni képződményeket vizsgálják, valamint a Titan nevű hold légköri és felszíni jellegzetességeit, illetve felszín alatti óceánját kutatják a NASA szakemberei egy több rotoros drón segítségével.


A Dragonfly-nak keresztelt küldetésre 2027-ben kerül majd sor, a COVID-19 miatt egy évvel később a tervezettnél. A Titan földi légkörnél négyszer sűrűbb atmoszférája miatt a NASA egy forgószárnyas, több rotoros űrjárművet küld az égitestre.

A szerkezet ismételt és célzott vizsgálatokat végez majd a felszínen. Több tucat helyet fog megvizsgálni, hogy felmérje a jeges világ környezeti viszonyait és az esetleges múltbéli vagy jelenlegi életkörülmények kémiai nyomait.

A Titan egyébként egy, a korai Földhöz hasonló világ, amelynek részletes vizsgálata elárulhatja nekünk, hogyan jelent meg az élet bolygónkon. Az első körben közel két évre tervezett küldetés során a leszállóegység műszerei olyan felszíni képződményeket vizsgálnak meg, mint a holdon fellelhető organikus dűnék, és olyan becsapódási kráterek, amelyekben az élet kialakulásához szükséges folyékony víz és az összetett szerves molekulák együtt létezhettek több tízezer éven át.

via Csillagászat.hu

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk