„Samnek, szeretettel Jesstől. Róma, 2017" – olvasható azon az ókori kődarabon, amit nemrég juttattak vissza a Római Nemzeti Múzeumba.A visszapostázott márványtömb mellé egy bocsánatkérő levelet is mellékeltek, melyben a feladó kifejti, hogy rosszul érzi magát, amiért eltulajdonította és ráfirkált a kődarabra. Utóbbit a Jess nevű nő megpróbálta súrolással eltávolítani, sikerrel azonban nem járt – tudjuk meg a BBC beszámolójából.

Stéphane Verger, a múzeum igazgatója az Il Messaggero olasz újságnak elmondta, hogy a kőnek valójában nincs nagy értéke, valamint, hogy valószínűleg a Forum Romanumról vihették el, amely egykor az ókori Róma központja volt, és ma több fontos épület romjainak ad otthont.

A Forum Romanum

Pixabay

Az intézményvezetőt meghatotta a gesztus, mivel úgy érzi, hogy a fiatal nő rájött arra, hogy tévedett. Továbbá azt is hozzátette, hogy valószínűleg nehézségekkel teli évünk is hozzásegíthette Jess-t a bűnbánathoz, illetve, hogy az önmagát feladó tolvaj hallhatott arról a kanadai nőről, aki nemrégiben juttatta vissza eredeti helyére azokat a tárgyakat, amiket 2005-ben, pompeji útja során lopott el.

Friss

Az új-zélandi maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt?

A legújabb tanulmány szerint a maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt, ugyanis feltehetőleg a hetedik századig visszanyúló kapcsolatuk van a jeges kontinenssel és a környező óceánokkal.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk