telefon kézben

Kitiltanak az egyik legnépszerűbb randiappról, ha body shamingelsz

A felhasználóknak kétszer is meg kell a jövőben gondolniuk, milyen megjegyzésekkel illetik partnerük külsejét.


A Bumble az egyik legnépszerűbb randiapp, amin mondjuk a Tinderhez hasonlóan a társkeresők szintén jobbra és ballra húzzák egymást szimpátia alapján, majd közös jobbra húzás esetén párba állnak. Amiben más, mint társai, hogy párba állás után a nőknek kell kezdeményezniük, amíg ők nem szólnak hozzá férfi párjukhoz, nem kezdődhet el a párbeszéd.

Ez olyan szempontból hasznos nőknek, akik számtalan egyéb felületen kapnak kéretlen üzeneteket, hogy itt legalább annyi irányítás legyen ezzel kapcsolatban a kezükben, hogy megválogathassák az appban, kik szólhatnak hozzájuk. Ugyanakkor ettől még ha hozzászóltak valakihez, ugyanúgy kaphatott tőle trágár, akár a külsejét gúnyoló üzeneteket problémás férfiaktól.

Most a cég úgy döntött, hogy tiltani fogja a body shaminget a platformról, hogy legalább ezzel elejét vegye annak, hogy egymás külsejére tehessenek a felhasználók gonosz megjegyzéseket. Egy algoritmus segítségével, amivel mondjuk transzfób vagy rasszista szavakra szűrtek eddig, ezen túl body shamingelő szavakra is szűrni fognak. Ha a rendszer egy üzenetben érzékeli valamelyik megadott kifejezést, akkor utána moderátorok eldöntik, hogy téves volt-e a riasztás, vagy szükség van további akcióra a részükről.

Egy, a cég által rendelt friss felmérés szerint egyébként a britek 23%-ának már volt része body shamingben randiappon. Részben ez is motiválhatta a lépést, hisz a felmérés alapján igencsak széleskörű problémáról van szó. Az új szabály értelmében akit mások testét gúnyolják, először figyelmeztetést kapnak, további alkalmaknál viszont véglegesen ki lesznek tiltva az appról, számolt be róla a Dazed.


A figyelmetekbe ajánljuk