baby yoda az űrben

A Google-nek hála most a The Mandalorian aranyos főszereplőjét is megcsodálhatjuk a kiterjesztett valóságban.Korábban nagyot szólt, hogy a cég több filmes társasággal együttműködve olyan fejlesztést hajtott végre, amivel tíz dinoszauruszt is elhelyezhetünk a valós térben – akár az élethű méreteikkel is. Mindehhez semmilyen külön alkalmazásra nincs szükség, hiszen a munka nagy részét a Google szerverei végzik, illetve az AR-technológiával felszerelt telefonok.

A dinók után a keresőcég most titokban bővítette a 3D-s objektumainak listáját, és bekerült a The Mandalorian sztárja is, Baby Yoda. Ugyan a kiterjesztett valóság (AR) semmilyen plusz információval nem segít nekünk a karakterrel kapcsolatban, de legalább pár percig szórakozhatunk vele, hogy milyen, ha a kis zöld űrlény a lakásunkban tartózkodik – és még közös fényképet is készíthetünk vele. Ehhez egy Google-rendszerrel kompatibilis eszközre van szükség, ami lehet android vagy iOS is egyaránt.

Sajnos asztali böngészőn a funkció nem működik.

Ha megnéznénk Baby Yodát 3D-ben, nincs más teendőnk, mint beírni a Google keresőjébe a "Baby Yoda" vagy a "The Child" kifejezést, majd amikor megjelenik a karakter, kattintsunk a View in 3D parancsra. Érdemes a cég saját böngészőjével keresni (Google Chrome), és ha mindez megvan már láthatjuk és hallhatjuk az apró zöld szupersztárt.

A figyelmetekbe ajánljuk