Az évszázad mérkőzése, ahogyan még senki nem látta
Youtube/Telekom HU

Az évszázad mérkőzése, ahogyan még senki nem látta

Még a focit amúgy nem kedvelők közül is biztosan láttak legalább egy részletet az „az évszázad mérkőzéséből". Most mindenki újraélheti az élményt úgy, ahogy még soha nem láthattuk.


Elkészült az 1953-as londoni 6:3-as magyar-angol tévéfelvételének digitális, részben színezett változata, a felújított verzió a Magyar Telekom jóvoltából.

Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációért felelős igazgatója a pénteki online sajtótájékoztatón elmondta: a távközlési cég szeretné megmutatni, hogy a digitalizáció segítségével új típusú értéket lehet teremteni, ezért gondoltak arra, hogy elkészítik a legendás Aranycsapat világra szóló győzelmének digitális változatát.

Az igazgató szerint a digitális világ ezen keresztül is közelebb hozza egymáshoz az időseket és fiatalokat, közös élménnyé emelve a legendás találkozót. Hozzátette: a filmben a magyar gólokat színesben lehet majd látni, mert a digitális felújítás során ezeket a filmrészleteket kockaként ki is színezte a Magyar Telekom.

Az igazgató kitért arra is, hogy mivel a kor technológiai feltételei nem tették lehetővé, hogy a helyszínről élőben közvetítő BBC filmre vegye az adást, ezért egy televízió képernyőjére irányított kamerával „vették fel" a két félidőt.
Amint elhangzott, a mérkőzés digitális felújítását és a gólok kiszínezését a budapesti Melon FX végezte: a stúdió munkatársai három hónapon át dolgoztak a BBC-től érkezett 67 éves kópia restaurálásán.

November 25-én a premier aSuperTV2-n lesz megtekinthető, de utána elérhető a következő három hónapban a legendás 6:3 digitalizált változata a Telekom-videotékában is.

Egy kis ízelítő:


(MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk