Elővigyázatosságból elszenvedték történelmük legnagyobb vereségét.Az SG Ripdorf tizenegyedik osztályú, amatőr német csapatnak meccse volt az SV Holdenstedt B-csapatával. Utóbbi egy olyan csapattal játszott korábban, ahol az egyik játékos pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az SV Holdenstedtnél teszteltették az egész csapatot, és bár mindenki negatívnak bizonyult, a német labdarúgó-szövetség engedélyezte az elsőcsapatnak, hogy elhalassza a következő meccsét.

Az SG Ripdorf kérte a hivatalos szerveket, hogy az ő meccsüket is halasszák el ellenfelük másodikcsapatával, ha már az A-csapat halaszthatott, hisz bár mindenki negatív lett, nem telt le a 14 napos karanténidőszak. A szövetség elutasította kérvényüket, így amennyiben nem vállalták volna a meccset, komoly pénzbírság terhét rótta volna a járvány miatt eleve nehezebb helyzetben levő klubra.

Végül vállalták a játékot, de szigorúan betartották a járványügyi előírásokat, így az egész meccs során tartották az előírt másfél méteres távolságot az ellenfél játékosaitól. Gyakorlatilag szerelési kísérletek nélkül nézték, ahogy ellenfelük egyik gólt lövi a másik után.

A vége pedig történelmi vereség, 37-0 lett

– írja a Goal.com.

A figyelmetekbe ajánljuk