Fotó: Markus Spiske/Unsplash
Itthon gyomnövényként kezeljük, pedig külföldön több száz ezer forintba kerül kilója
2024-02-14
Fotó: Markus Spiske/Unsplash
Nyugat-Európában nagy népszerűségnek örvend, illetve rendkívül drága alapanyagnak számít. Magyarországon is megterem, mi azonban inkább lekaszáljuk. Hogy miről van szó?A vadkomlóról, amit most röviden be is mutatunk.
Számos olyan növény terem meg hazánkban, amelyet nem vagy csak nagyon kevesen ismernek és hasznosítanak. Ez a helyzet a vadkomlóval is, amelyet itthon úgy irtanak, mintha haszontalan gyomnövény lenne.
Ezt is olvasd el! A világ egyik legdrágább fűszerét Magyarországon is termesztik
Betakarítása nem egyszerű, leginkább igaz ez a friss fehér csíráira a kora tavaszi időszakban. Ezzel szemben a zöld, valamivel fejlettebb hajtások könnyet arathatók márciustól májusig szedik – olvasható a Vince magazin cikkében.
Ez is érdekelhet: Sokan nem ismerik, pedig ez a zöldség tarolhatja le az európai piacot
Fotó: Daniel Zopf/Unsplash
Az ízük a színüktől függ, leginkább a spárgára, a dióra vagy a kelkáposzta ízvilágára emlékeztetnek. A csírákat nyersen és forrázva is fogyaszthatjuk.