True detective
HBO

Máris hiányzik a True Detective? Ajánlunk 5 sorozatot hasonlóan megdöbbentő befejezéssel!

A True Detective 4. évada véget ért, de nincs ok az aggodalomra: máris belekezdhetsz az alábbi 5 izgalmas sorozat valamelyikébe!

A True Detective című sorozat nyugodtan nevezhető a 2010-es évek egyik ikonikus alkotásának.

Noha az évtized bővelkedett a remek szériákban, a Nic Pizzolatto nevéhez fűződő krimisorozat még közülük is kiemelkedett. Különösen az első évad vált a nézők kedvencévé, Matthew McConaughey és Woody Harrelson párosa remekül működött a képernyőn – nem is csoda, hiszen a két színész a való életben is szoros barátságot ápol.

Ez is érdekelhet: Ha nem köteleződnél el több évadra: itt az 5 legszínvonalasabb antológiasorozat

A sorozat második évada már hűvösebb fogadtatásra talált úgy a nézők, mint a kritikusok körében. Hiába volt elsőrangú a színészi gárda (Colin Farrellt, Rachel McAdamset vagy Vince Vaughn-t aligha kell bárkinek is bemutatni), a történetszövés lassabb, a cselekmény pedig sokkal bonyolultabb volt, mint az első évad esetében.

A harmadik, Mahershala Ali és Stephen Dorff nevével fémjelzett évad, noha többnyire kedvező kritikákat kapott, továbbra sem ért fel az első szintjére. Sokáig úgy tűnt, nem érdemes már újabb bőrt lehúzni ugyanarról a márkanévről, az eredeti alkotó, Nic Pizzolatto is letett a folytatásról – nem úgy az HBO.

A streamingóriás látott még tartalékot a sorozatban, így berendelte a negyedik évadot is: showrunnernek Issa Lópezt, húzónévnek pedig Jodie Fostert nyerte meg hozzá.

A minap véget ért az újabb szezon, úgyhogy gyorsan ajánlunk is öt másik sorozatot, ahol szintén kapkodhatod a fejed az újabb és újabb fordulatok láttán!

5. A hátrahagyottak (2014-2017)

Langer Trailer für die neue HBO-Serie von Lost-Mastermind Damon Lindelof: The Leftovers. Alle Infos zu The Leftovers: ...

THE LEFTOVERS - Season 1 | Full TRAILER | HD

A hátrahagyottak címet viselő, ugyancsak HBO-gyártású sorozatnak már a felütése is hihetetlenül izgalmas: a történet szerint váratlanul eltűnik a világ népességének két százaléka, anélkül, hogy bárki is tudná, mi áll az esemény hátterében. New York-i túlélők egy csoportját követhetjük nyomon, akik próbálják folytatni megszokott életüket – pedig már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt volt.

4. Dark (2017-2020)

DARK Season 1 Official Trailer # 2 (2017) Netflix Mystery TV Series HD © 2017 - Netflix Comedy, Kids, Family and Animated Film, ...

DARK Season 1 Official Trailer # 2 (2017) Netflix Mystery TV Series HD

A Dark a Netflix első saját gyártású sorozata, amely német nyelven készült. Szokás a német Stranger Things-ként is emlegetni, pedig a sorozat saját jogán is megállja a helyét. A különböző idősíkok, a sok karakter és az elképesztő fordulatok alaposan feladják a leckét a nézőknek, de érdemes megdolgoztatni vele az agysejtjeidet: sokan vélik úgy, hogy a Dark a Netflix egyik legnagyobb dobása.

3. Breaking Bad (2008-2013)

Fan made! Here's my trailer for the 1st season of Breaking Bad. Breaking Bad is easily one of my all time favorite shows and ...

Breaking Bad Trailer (Season 1)

Ha a Darkot az egyik legjobb Netflix-szériaként aposztrofáltuk, akkor a Breaking Badre nyugodtan hivatkozhatunk minden idők egyik legnagyszerűbb sorozataként. Vince Gilligan alkotása új távlatokat nyitott a televíziózásban, nem mellesleg végleg bebetonozta Bryan Cranstont első kategóriás színészként.

Ha szereted a döbbenetes történetcsavarokat, a Breaking Badet is élvezni fogod.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: A Better Call Saul főszereplője egy tévéműsorból tudta meg, hogy III. Károly rokona

2. Twin Peaks (1990-1991, 2017)

minor spoilers if you haven't seen FWWM. severely limited footage because i could only use scenes that were uploaded to ...

TWIN PEAKS Series Trailer

Sohasem tudjuk meg, hogy a fentebb említett sorozatok léteznének-e a Twin Peaks nélkül. Sejtésünk szerint nem. Az viszont bizonyos, hogy David Lynch legendás szériája előfutára volt a sorozatok aranykorának. A Twin Peaks és 2017-es folytatása a Darkhoz hasonlóan igencsak igénybe veszik majd a szürkeállományodat, de megéri kitartanod!

1. Trónok harca (2011-2019)

It's time to return to Westeros.

Game of Thrones | Official Series Trailer (HBO)

A George R. R. Martin regényeire épülő Trónok harca minden idők egyik, ha nem a legnézettebb sorozata. Számtalan erényét kiemelhetnénk, mi most mégis a történet fordulatosságára, kiszámíthatatlanságára hívjuk fel a figyelmedet: garantáljuk, hogy kapkodni fogod a fejedet!