Pár hét és itt az angolszász országok egyik kedvelt ünnepe, a halloween. Az eseményt leginkább az Egyesült Államokban járatják csúcsra, több hétig minden erről szól, de valamilyen szinten Magyarországra is eljutottak a szokások. Egyre több beöltözős partit tartanak itthon is, és természetesen mi sem vetjük meg a hátborzongató, illetve a halloween tematikájú filmeket sem!

Hubie, a halloween hőse 

www.youtube.com

Hubie, a halloween hőse | Hivatalos előzetes | Netflix

Hubie Dubois (Adam Sandler) minden halloweent azzal tölt, hogy felügyelje szülővárosa, Salem lakóit, hogy azok biztonságosan és a szabályok szerint ünnepeljenek. Idén azonban egy szökésben lévő bűnöző és egy titokzatos új szomszéd miatt Hubie-t fokozott készültségbe helyezik. Amikor az emberek eltűnnek, Hubie-ra hárul a feladat, hogy meggyőzze a rendőrséget (Kevin James, Kenan Thompson) és a városlakókat, hogy a szörnyek valódiak, és csak ő állíthatja meg őket. A Hubie, a halloween hőse egy fergeteges családi film egy mókás hősről, olyan sztárokkal kiegészítve mint Julie Bowen, Ray Liotta, Noah Schnapp, Steve Buscemi és Maya Rudolph.

Éjszakai mesék

www.youtube.com

Nightbooks | Official Trailer | Netflix

Alex Mosher (Winslow Fegley), egy átlagos New York-i kisfiú, egy kivétellel, hogy imád rémtörténeteket írni, ám megfogadja, hogy soha többé nem ír ijesztő meséket. Azonban egy gonosz boszorkány (Krysten Ritter) csapdájába esik egy varázslatos lakásában, és minden este el kell mondania egy rémtörténetet, hogy életben maradjon, mindeközben összefog egy másik fogollyal, Yasminnal (Lidya Jewett), hogy közösen elmeneküljenek.

Valaki van a házadban

www.youtube.com

Valaki van a házadban | Hivatalos előzetes | Netflix

A Stranger Things és a Démonok között-univerzum producerei egy ízig-vérig halloweeni slasher-horrorfilmmel rukkoltak elő idén. Egy végzős középiskolás Makani Young (Sydney Park) és az osztályának többi tagja egy őrült álarcos gyilkos célpontjává válik, aki a legsötétebb titkaikat akarja felfedni a világ előtt. Nincs képmutatás, nincs jópofizás, csak a kőkemény igazság, különben te leszel a következő áldozat! A film egyébként Stephanie Perkins azonos című bestsellere alapján készült.

Bársony körfűrész

www.youtube.com

Velvet Buzzsaw | Official Trailer [HD] | Netflix

A Bársony körfűrészegy 2019-es thriller, amely a Los Angeles-i kortárs művészvilágban játszódik, ahol a nagypénzű művészek és megagyűjtők óriási árat fizetnek azért, amiért a művészet és a kereskedelem összeütközött. A Dan Gilroy által írt és rendezett filmben olyan színészek tűnnek fel, mint Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Collette, Zawe Ashton, Tom Sturridge, Natalia Dyer, Daveed Diggs, Billy Magnussen és John Malkovich.