Shutterstock
Igazi nyári gasztroélmény: így készül a görögök citromos tepsis krumplija
2024-06-13
A hagyományos tepsis krumpli újragondolva: apró citrommal és egy kis extra fokhagymával. Mutatjuk is a receptet, amivel pikkpakk elkészítheted a görögök népszerű köretét.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A burgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kb. 3 cm-es szeletekre, hasábokra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg.
A felvágott krumplit terítsük szét egy 20x30 cm-es tepsiben, majd mehet rá az olívaolaj, a citromlé, a só, a szárított oregánó, végül pedig a fokhagymagerezdeket is reszeljük rá. Alaposan keverjük össze az egészet, majd öntsük fel a tepsit az alaplével.
A pácban úszó krumplikat tegyük be a sütőbe, és süssük kb. 45-50 percig. Félidőben forgassuk át. Addig süssük, amíg a krumpli a lehető legtöbb alaplevet felveszi.