A hagyományos tepsis krumpli újragondolva: apró citrommal és egy kis extra fokhagymával. Mutatjuk is a receptet, amivel pikkpakk elkészítheted a görögök népszerű köretét.
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes citrom
- 1/2 csésze alacsony csirkealaplé
- 1/2 csésze olívaolaj
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 1 1/4 teáskanál kóser só
- 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 5-6 db krumpli
Ez is érdekelhet: 3 különleges köret, amivel feldobhatod az ételeket
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A burgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kb. 3 cm-es szeletekre, hasábokra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg.
A felvágott krumplit terítsük szét egy 20x30 cm-es tepsiben, majd mehet rá az olívaolaj, a citromlé, a só, a szárított oregánó, végül pedig a fokhagymagerezdeket is reszeljük rá. Alaposan keverjük össze az egészet, majd öntsük fel a tepsit az alaplével.
A pácban úszó krumplikat tegyük be a sütőbe, és süssük kb. 45-50 percig. Félidőben forgassuk át. Addig süssük, amíg a krumpli a lehető legtöbb alaplevet felveszi.