Igazi nyári gasztroélmény: így készül a görögök citromos tepsis krumplija
Shutterstock

Igazi nyári gasztroélmény: így készül a görögök citromos tepsis krumplija

A hagyományos tepsis krumpli újragondolva: apró citrommal és egy kis extra fokhagymával. Mutatjuk is a receptet, amivel pikkpakk elkészítheted a görögök népszerű köretét.


Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes citrom
  • 1/2 csésze alacsony csirkealaplé
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 1 1/4 teáskanál kóser só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 5-6 db krumpli

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A burgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kb. 3 cm-es szeletekre, hasábokra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg.

A felvágott krumplit terítsük szét egy 20x30 cm-es tepsiben, majd mehet rá az olívaolaj, a citromlé, a só, a szárított oregánó, végül pedig a fokhagymagerezdeket is reszeljük rá. Alaposan keverjük össze az egészet, majd öntsük fel a tepsit az alaplével.

A pácban úszó krumplikat tegyük be a sütőbe, és süssük kb. 45-50 percig. Félidőben forgassuk át. Addig süssük, amíg a krumpli a lehető legtöbb alaplevet felveszi.

A figyelmetekbe ajánljuk