Hozzávalók:
- 1 evőkanál édes füstölt paprika
- 1⁄2 evőkanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 100 g sima liszt
- 200 ml író vagy kefir
- 1 fej karfiol
- 80 g csípős szósz
- 1½ evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál vaj
- 100 g görög joghurt
- 3 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 1-2 evőkanál tej
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a paprikát, a köményt, a fokhagymaport, a lisztet és egy kis sót. Készítsen egy mélyedést a közepébe, és keverje bele az írót. Dobja bele a karfiolt, és forgassa össze, hogy bevonja. Terítsük szét a karfiolt a tepsiben, és süssük 20-25 percig, félidőben megfordítva, amíg a széle ropogós nem lesz.
Melegítse a csípős szószt, a juharszirupot és a vajat egy kis serpenyőben, alacsony hőfokon 2-3 percig. Kenje meg bőségesen a karfiollal, és tegye vissza a sütőbe 8-10 percre. A ranch mártáshoz keverjük össze a joghurtot, a majonézt, a metélőhagymát, a tejet és egy csipet sót egy tálban. Tálaljuk a karfiol mellé néhány zellerrudacskát mártogatáshoz.