Ha már unod a hagyományos köreteket: pikáns pácban sült karfiol

Ha már unod a hagyományos köreteket: pikáns pácban sült karfiol

Ha már a könyökünkön jön ki a sült krumpli vagy éppen a rizs, akkor van egy jó hírünk: ezt a pikáns karfiol receptet az egész család imádni fogja. Sőt, egy ranch szósszal párosítva akár a KFC-s csirkeszárnyak vega verziója is lehet.


Hozzávalók:

  • 1 evőkanál édes füstölt paprika
  • 1⁄2 evőkanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 100 g sima liszt
  • 200 ml író vagy kefir
  • 1 fej karfiol
  • 80 g csípős szósz
  • 1½ evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál vaj
A szószhoz:
  • 100 g görög joghurt
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • 1-2 evőkanál tej

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a paprikát, a köményt, a fokhagymaport, a lisztet és egy kis sót. Készítsen egy mélyedést a közepébe, és keverje bele az írót. Dobja bele a karfiolt, és forgassa össze, hogy bevonja. Terítsük szét a karfiolt a tepsiben, és süssük 20-25 percig, félidőben megfordítva, amíg a széle ropogós nem lesz.

Melegítse a csípős szószt, a juharszirupot és a vajat egy kis serpenyőben, alacsony hőfokon 2-3 percig. Kenje meg bőségesen a karfiollal, és tegye vissza a sütőbe 8-10 percre. A ranch mártáshoz keverjük össze a joghurtot, a majonézt, a metélőhagymát, a tejet és egy csipet sót egy tálban. Tálaljuk a karfiol mellé néhány zellerrudacskát mártogatáshoz.

A figyelmetekbe ajánljuk