Kultikusnak számít Tim Burton két Batman-filmje, és nem kevésbé volt emlékezetes Danny DeVito sem a Pingvin szerepében. Az olasz-amerikai színész egy újságíró érdeklődésére nemrég elmondta, hogy hajlandó lenne újra eljátszani a Pingvint – egy feltétellel.

Tim BurtonBatman-filmjei a mai napig népszerűnek számítanak, annak ellenére is, hogy sokak szerint Christopher Nolan még nála is jobban dolgozta fel a Denevérember történetét.

Burton filmjeiben számos A-listás hollywoodi színész működött közre: a főhőst Michael Keaton alakította, de Jack Nicholson, Kim Basinger vagy éppen Michelle Pfeiffer is feltűnt a fontosabb szerepekben.

Ez is érdekelhet: Ezért golyózhatták ki Marlon Brandót Tim Burton Batman-filmjéből

Sokak szerint mégis Danny DeVito játéka volt a legemlékezetesebb mind közül. Az olasz származású amerikai színész Oswald Cobblepotot, azaz a Pingvint alakította, és legendák keringenek arról, mennyire komolyan vette a szerepét.

Állítólag a forgatás szüneteiben is nyers halat evett, idővel annyira azonosult a karakterével, hogy Pfeiffer meg is rémült tőle.

Check out the official Batman Returns (1992) Trailer starring Michael Keaton! Let us know what you think in the comments below.

Batman Returns (1992) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

A nézők persze értékelték az átélést, és úgy tűnik, a színész is jó szívvel gondol vissza erre a szerepére: a mai napig őrzi például a Pingvin esernyőjét.

Nemrég egy újságíró megkérdezte DeVitót, hajlandó lenne-e újra eljátszani a legendás szerepet, a színész válasza pedig izgalomba hozta a Burton-féle Batman-mozik rajongóit – írja a Slash Film.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk! Oscar 2024: Tarolt az Oppenheimer, Emma Stone megkapta karrierje második aranyszobrát

Ha Tim Burton ülne a rendezői székbe, gondolkodás nélkül igent mondanék. Oswald Cobblepot volt a kedvenc karakterem. Remek időszak volt

– fogalmazott az amerikai színész.

DeVito részéről tehát egyértelműen megvan a szándék, de arról nem tudni, hogy Tim Burton mit szólna az ötlethez.

A legendás rendező egyesek szerint túl van már pályafutása csúcsán, az azonban bizakodással töltheti el a rajongókat, hogy Burton a Beetlejuice folytatását is elvállalta, amely idén kerül a mozikba. Ki tudja, talán a Batmanre sem mondana nemet?