Marlon Brando

Ezért golyózhatták ki Marlon Brandót Tim Burton Batman-filmjéből

Rob Nixon, a Turner Classic Movies munkatársa szerint Tim Burton eredetileg a Keresztapa főszereplőjét, Marlon Brandót szerette volna felkérni a Pingvin szerepére az 1989-es Batman-film folytatásában.


Burton számításait azonban keresztülhúzta a mozi társalkotója, Bob Kane, aki hevesen ellenezte a választást, valószínűleg azért, mert nem akarta, hogy Pingvin bűnözői tevékenységét beárnyékolja Don Corleone története.

A Warner Bros. Kane mellé állt, mivel egy másik színészt részesítettek előnyben, Dustin Hoffmant. Az Esőember sztárja mellett a Vissza a jövőbe című filmből ismert Christopher Lloyd is versenyben volt.

Ez is érdekelhet: Önálló film készül a Batman antihőseiről?

Daniel Waters forgatókönyvírót aztán bevonták, hogy készítsen egy új vázlatot a történethez, amely a tollas ellenséget egy torz csatornalakónak ábrázolta, aki a szüleit keresi. Ekkor került a produkcióba a legendás Danny DeVito.

Évekkel később, egy 2009-es interjúban, amelyben Burton a 9 című animációs filmet népszerűsítette, az MTV rákérdezett a direktornál a Pingvin szereposztására. Arra a kérdésre azonban, hogy Brando valóban szóba jöhetett-e valaha is a szerepre, a rendező nemmel válaszolt.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk