Regina King a Wacthmen című HBO-sorozatban áll egy autó mellett maszkkal az arcán

A hazánkban is tomboló harmadik hullám miatt soha nem látott tömeg kényszerül karanténban tölteni az előttünk álló pár napot. Nekik szeretnénk kedveskedni 5 olyan sikersorozattal, amik talán képesek arra, hogy kicsit eltereljék gondolataikat a bezártságról.


Összeállításunkban próbáltunk olyan szériákat felsorakoztatni, amik kellőképp rövidek és frissek ahhoz, hogy akár egy hétvége alatt is sikeresen ledaráljuk őket. Drámákból, sit-comokból és dokumentumfilmekből válogattunk, az egyetlen közös bennük, hogy mind közönségsikerek voltak, amiket a legnagyobb filmes díjátadókon bezsebelt jelölések és szobrok is alátámasztanak.

A Bridgerton család

Képzeld el, hogy a 19. századi London egyik legelőkelőbb család, legidősebb lánygyermeke vagy, aki ráadásul még Zsófia Sarolta brit királyné kiemelt figyelmét is élvezi! Persze egyrészről gondolhatnánk, hogy ez egy egészen kellemes élethelyzet, a csúf igazság viszont az, hogy inkább óriási teher.

Így éli meg legalábbis Daphne Bridgerton, akinek a viktoriánus pletykacica, Lady Whistledown sem könnyíti meg dolgát sorra megjelenő bulvárhíreivel.

Azon kívül, hogy több kategóriában is jelölték a Screen Actors Guild-díjátadón, A Bridgerton család lett minden idők legnézettebb Netflix-sorozata. A jelenleg egyévados széria főbb szerepeit Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page és Nicola Coughlan alakítják, Lady W. pedig az Oscar-díjas Julie Andrews hangján szólal meg.

Cheer

Egészen 2020 januárjáig sejtésünk sem volt arról, mennyire nehéz dolguk van az amerikai gimnáziumokés főiskolák hajrázó lányainak és fiúinak. Filmes tapasztalatainkra támaszkodva persze nem gondolhattunk mást, csak azt, hogy ők azok a diákok, akik népszerűségüknek köszönhetően gyakorlatilag akármit megtehetnek akárkivel. A Netflix dokumentumfilm-sorozata azonban mindenkit ráébresztette arra, hogy a cheerleadin valójában az egyik legnehezebb és szinte kétséget kizáróan a legveszélyesebb sport, amit egy diák végezhet.

A Cheert nézve a Navarro Főiskola cheerleader csapatának egy évét követhetjük végig, azt a folyamatot, ahogy a sorozat főszereplői felkészülnek az Egyesült Államok legfontosabb eseményére ebben a kategóriában: a Nemzeti Cheerleader Bajnokságra. A dokumentumfilm-sorozatot összesen hat kategóriában jelölték a 72. Emmy-gálán, melyek közül hármat szoborra is váltott.

Schitt's Creek

Adott egy egykor jómódú család, akik mindenüket elveszítve úgy döntenek, hogy az új élet lehetőségét nem másol, mint egy Schitt's Creek nevű kisvárosban keresik. Persze ebből alapvetően soha nem sül ki semmi jó, különösképp, hogy a Rose család szinte minden tagja elkényeztetett. Ebből az alaphelyzetből indul az utóbbi idők egyik legsikeresebb komédiája, melyben olyan nagy nevek szerepelnek, mint az Amerikai pite-filmekből ismert Eugene Levy és a Reszkessetek, betörők! ikonikus színésznője, Catherine O'Hara.

A Schitt's Creek az elmúlt három évben számtalan Emmy- és összesen öt Golden Globe-jelölést zsebelt be. Utóbbi esetében két kategóriában állhatott fel a dobogó legtetejére: O'Hara lett a legjobb színésznő, a sorozat pedig elnyerte a legjobb vígjátéknak járó szobrot.

Eufória

Különleges hangulattal rendelkezik az elmúlt évek egyik legsikeresebb HBO-sorozata, az Eufória. A Sam Levinson nevével fémjelzett széria egy drogfüggő tinédzser, Rue életét mutatja be, akinek addikciója mellett még az első szerelem fájdalmaival is meg kell küzdenie. Az Eufória által megismerhetjük a 21. századi fiatalok problémáját: szexuális erőszak, online zaklatás, drog- és alkoholproblémák. Felrázó sorozat, amit különleges képi világa tesz még különlegesebbé.

Utóbbi a külföldön egyre sikeresebb magyar operatőr, Rév Marcell munkáját dicséri.

A sorozatban nyújtott alakításáért a széria főszereplőjét, Zendayát Emmy-díjjal jutalmazták.

Watchmen

Szintén az HBO-sorozata és szintén különleges hangulatú – ez a Watchmen, amit 2019 második felében mutattak be a streaming-szolgáltatón. A DC Comics egyik képregényét feldolgozó széria egy fiktív valóságban játszódik, ahol a szuperhősöknek titkolniuk kell képességeiket. A széria központi alakja Doktor Manhattan, akiről gyakorlatilag senki nem tud semmit azóta, hogy elhagyta a Földet.

A Watchmen főszereplői között olyan neveket találunk, mint sorozatért Emmy-díjat nyert Yahya Abdul-Mateen II, az Oscar-díjas Regina King vagy a szintén Oscar-nyertes Jeremy Irons.

A figyelmetekbe ajánljuk