Louis Vuitton

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.


A Louis Vuitton Cruise 2022-es bemutatóján Nicolas Ghesquière elképzelte miképp fog kinézni az ünnepi ruhatárunk, ha a kereskedelmi célú űrutazás valósággá válik.

Ghesquière számára nem volt könnyű döntés, hogy futurikus kifutóját milyen módon mutassák be. Végül a kiállításra a Párizs külterületén található Axe Majeurben került sor. A helyszínválasztás pedig tökéletesen tükrözte azt a mentalitást, amelyet az elmúlt évben a bezártságban töltött mindennapok hoztak létre.

Az 1980-as években épült Axe Majeur, – ami teljesen úgy fest, mintha egy sci-fi film díszlete lenne– a francia kormány által kezdeményezett „szatellitváros" projekt része volt, amelynek egykori célja a párizsiak áttelepítése a fővárostól független, önellátó városokba.

A bemutató első szettje egy élénk vörös bőrkabát volt, amelyet egy rózsaszín monogramos kereszt alakú Louis Vuitton táskával dobtak fel. Ezt követték az ejtőernyős pliszírozott ruhák, a lufi stílusú miniruhák, a köpenyszerű kabátok, a texturált zakók, az állatmintás dzsekik, a fémes nadrágok, a műszőrme ujjú blúzok és az amerikai menetzenekarok által inspirált széles vállú kabátok.

Nicholas Ghesquière-nek pedig sikerült megteremtenie a viselhető ruhák alternatív valóságát, mellyel éles határvonalat húzott a jelmez és a ruházat között.

(Elle)

A figyelmetekbe ajánljuk